JEPUN - Sebuah restoran Perancis di Tokyo yang dikenali sebagai Ne Quittez Pas terkenal dengan penggunaan makanan laut berkualiti tinggi yang menawarkan hidangan mewah dengan ramuan utamanya iaitu kotoran. Kotoran yang dimaksudkan ialah tanah hitam khusus dari Kanuma, Tochigi Prefecture dan dilaporkan telah diuji dan selamat untuk dimakan.
Harga makanan di restoran ini: 10,000 yen or $110
Chef restoran Ne Quittez Pas iaitu Chef Toshio Tanabe pernah memenangi pertandingan memasak berprofil tinggi melalui penggunaan sos kotoran beliau, dan dari situ lahirlah menu-menu penuh yang menggunakan kotoran ini.
dessert, dirt ice cream and a dirt gratin
source: news.asiantown.net
Tiada ulasan:
Catat Ulasan
cerita ler yop apa yang suka... tapi kalau benda baik tu ok ler, jauhi fitnah walaupun teman tau banyak yang mat outa akan belagak tahu. tidak bertanggungjawab semua penulisan anda, posting merupakan pandangan peribadi penulis, teman ler tu...