17 Mei, 2012

PENDEDAHAN KONSPIRASI BAR CONSUL! AMBABIGA BERSIH KONON TAPI DIA SENDIRI AMAL PENGUNDI HANTU


BAR CONSUL YANG PRESIDEN NYA SEBELUM INI PERNAH DITERAJUI OKEH SI AMBABIGA BUAT JAMUAN MAKAN JER KEROJENYA TIAP TAHUN, DAHLAH JAMUAN DITAJA KERAJAAN TETAPI SEMUA JEMPUTAN TERDIRI DARI KETUA PEMBANGKANG YANG TAKDA KENA MENGENA DENGAN PEGUAM, KATA TIDAK ADA SANGKUT PAUT SOAL POLITIK, PALING JIJIK MESYUARAT BAR CONSUL DAH SAMA SEBIJIK MACAM CERAMAH PEMBANGKANG YANG KUTUK, HENTAM KERAJAAN DAN HENTAM POLIS TANPA SEBARANG RUJUKAN DARI PENDAPAT MAKAMAH DAN LAPORAN DARI PIHAK POLIS.

'SIAP TAK HORMAT, SEPATUT AMBIK KIRA DAN ARAHAN MAKAMAH YANG MENEGAH DAN MENGHARAMKAN DEMONSTRASI BERSIH TERSEBUT, TANPA MENGKAJI RUMUSAN PIHAK POLIS DAN MAKAMAH DAHULU TERUS MENYALAHKAN POLIS!' @ MOHD KHAIRUL AZAM ABDUL AZIZ (PEGUAMBELA DAN PEGUAMCARA) SEMASA WAWANCARA DIRANCANGAN SOAL JAWAB SEMALAM DI TV 3 YANG MENGUNDANG BELIAU DAN WAN CHOO KEONG SEBAGAI PANEL

AHLI YANG MENYERTAI MESYUARAT AGM LANSUNG TIDAK DISEMAK ADAKAH MERUPAKAN BENAR PEGUAM ATAU AHLI POLITIK! NAMPAKNYA YANG HADIR HANYALAH LEBIH SERIBU DARI SEPATUTNYA MAJLIS PEGUAM YANG PATUT MENGUNDI JUMLAH AHLINYA LEBIH 14 RIBU SEPATUTNYA HADIR. KENAPA TIDAK MENJEMPUT SEMUA  PEGUAM YANG SEBENAR UNTUK HADIR?

PALING BUSUK DAN KOTOR BILA YANG SERIBU LEBIH YANG HADIR TERDIRI DARI WARTAWAN, PEGUAM PELATIH YANG SEPATUTNYA TIDAK BOLEH MENGUNDI, AHLI POLITIK DAN MACAM-MACAM YANG BUKAN PEGUAM DIJEMPUT HADIR OLEH BAR CONSUL. KENAPA HANYA KURANG 10% SAHAJA YANG DIJEMPUT HADIR DAN KEBANYAKANNYA TIDAK LAYAK ATAU BUKAN PROFESIONALNYA SEBAGAI PEGUAM SEBENAR YANG SEPATUTNYA DIJEMPUT HADIR DAN MENGGUNDI.

MENGGUNAKAN DEWAN YANG HANYA MAMPU MENAMPUNG HANYA SERIBU PESERTA SEKALIPUN SEPATUTNYA MENGAMBIL KIRA JUMLAH KEHADIRAN SEPATUTNYA 14 RIBU AHLI YANG MENGANGGOTAI MAJLIS PEGUAM CUKUP JELAS ADA KONSPIRASI DALAM UNDI MENENTUKAN RESOLUSI YANG MENGHENTAM POLIS DALAM ISU BERSIH TEMPOHARI, LAZIMNYA SUDAH TENTU TIDAK SAH UNDIAN KERANA HANYA KURANG 10% SEPATUTNYA TIDAK MEMENUHI KUOTA UNTUK MEMBUAT SEBARANG KEPUTUSAN.

BAGAIMANA MEREKA SEBENARNYA YANG MENGGUNAKAN PENGUNDI HANTU SECARA JELAS UNTUK PENGUNDIAN DI MESYUARAT BAR CONSUL. DAH TERBALIK NAMPAKNYA, BILA MEREKA MENGECAM KERAJAAN KONONNYA ADA PENGUNDI HANTU SEDANGKAN MEREKA SENDIRI YANG MENGAMALKAN PENGUNDI HANTU UNTUK MEMIHAK MEREKA DAN PEMBANGKANG YANG JUGA DIAMBIL SEBAGAI AHLI BAGI MEMASTIKAN KUASA MENGGUNDI CENDERUNG KEPADA PILIHAN PEMBANGKANG DITANGAN BAR CONSUL.

AMBABIGA SECARA TERANG DAN JELAS MELIBATKAN PEMBANGKANG SEPENUHNYA PALING JELAS MAINAN POLITIK MEREKA MENGGUNAKAN MAJLIS PEGUAM UNTUK MENYOKONG PENUH DENGAN PEMBANGKANG @ WEE CHOO KEONG (PEGUAMBELA DAN PEGUAMCARA) 

JELAS BAR CONSUL SECARA TERANG KITA KETAHUI SEBAGAI EGEN PEMBANGKANG BAGI MENDAPAT SOKONGAN BAR CONSUL DILIHAT SEOLAH MENGHALALKAN DAN MENYOKONG SEMUA RANCANGAN PEMBANGKANG TERMASUK BERSIH

BAR CONSUL YANG PERNAH DITERAJUI PIMPINAN AMBABIGA JELAS SEHINGGA KINI MEMANG PUNYA MOTIF ATAU HASAD TERSEMBUNYI SENDIRI, APA LAGI DENGAN ADANYA PENGLIBATAN TERUS PEMIMPIN PEMBANGKANG DAN MEWUJUDKAN KUASA PENGUNDI HANTU DARI YANG BUKAN LAYAK BERSTATUS PEGUAM SEBALIKNYA MERUPAKAN KATEGORI WARTAWAN, PELATIH YANG BELUM SAH SEBAGAI PEGUAM, PEMIMPIN POLITIK PEMBANGKANG.

MAKA SUDAH SEPATUTNYA ATAU MEMANG LAYAKLAH PEMBANGKANG DAN YANG TERLIBAT DENGAN BERSIH DIKATEGORIKAN SEBAGAI PENCACAI AMBABIGA DAN ALJUBRI.
PENCACAI DAN YANG AGONGKAN AMBABIGA DAN ALJUBRI TOLONG JAWAB DENGAN BERTELOR ATAU JANTAN... PODAH... MACAM HARAM JADAH KONONYA TUNTUT KEADILAN ATAU PILIHANRAYA BERSIH SEBAGAI PENCACAI YANG DIKETUAI AMBABIGA SEBAGAI BOSS BESAR KORANG.

BERSIH KONON, ADA UNDI HANTU LA... TAPI DIA SENDIRI BAWAK UNDI HANTU DALAM BAR CONSUL, SIAP PEMBANGKANG LAGI YANG TAK SANGKUT PAUT DALAM KERJAYA PEGUAM APA CERITA? MEMANG PATUTLA STATUS HARAM JADAH KAT KORANG KAKI ANGGUK KERRRHAKKKK PTUIIII! MEMANG LAYAK LA KORANG DIBODOKAN DAN JADI PENCACAI BILA AKAI KAT KEPALA LUTUT...

Tiada ulasan:

ANDA JUGA MUNGKIN MENCARI INI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cerita kengkawan

YANG SEKUPANGDUA SELALU ROUND