22 Ogos, 2012

TAKTIK GUNA SUMBER HARAKAH @ SUARA KEADILAN KENCINGKAN RAKYAT


Taktik terbaru bagi pembaca terutama di Facebook terpedaya kononnya cerita benar dalam akhbar, rata-rata dema akan post kan keratan akhbar ke Facebook bagi mengaburi dan seterusnya mempercayai kononnya akhbar atau surat khabar tempatan yang melaporkan.

Sedia maklum kita tahu sebenarnya semua cerita panas dan sensasi sebenarnya berunsur fitnah, bagi menampakkan semacam REAL info dari akhbar tempatan maka kertatan akhbar akan digunakan dalam Facebook mereka tanpa memperlihat atau memberi tahu sumber datangnya info tersebut dengan tidak mempamerkan nama akhbar yang melaporkan isu tersebut. ini kerana kalau dipamerkan nama akhbar tersebut seperti HARAKAH atau SUARA KEADILAN sudah tentu tidak ada yang mahu percaya bulat sebab maklum tahu setiap artikel didalamnya banyak yang fitnah dari yang benar

Banyak yang mudah percaya di Facebook bila melihat sumber keratan akhbar selalunya melaporkan cerita yang terkini dan benar, sedia maklum tak semua tahu bagaimana akhbar Pakatan ronggeng nie memang kuat kencing kepada rakyat yang tak tahu sumber sebenarnya datang dari akhbar Lidah Syaitan yang memang segala kepala fitnah ada didalamnya, bayangkan seperti kata sahabat teman yang baru balik ke Malaysia setelah lebih 20 tahun mener di Amerika, ' BRO WA TERKEJUT DENGAN PAPER HARAKAH BILA ADA KAUM MAU TARIK GUA MASUK PAS, GUA SOUND TEPAT PADA MAMAT TADI BALIK BRO SEBAIK WA BACA HARAKAH, EHHH... KALU KITA BACA HARAKAH NIE BRO, KITA AKAN BERANGGAPAN SEMUA ORANG BURUK DAN JAHAT, SEMUA DISEKELILING MACAM ORANG JAHAT DAN MUSUH KITA BRO! APA BARANG NIE BRO, ROSAK MINDA BANGSA KITA BRO, NIE SAPA YANG BACA PASTI AKAN SENTIASA DALAM SYAK MENGESYAKI MACAM KELILING KITA DIPENUHI MUSUH JER! KAMON BRO! DI US PUN TAK MACAM NIE BRO!'

Jadi memang patut banyak yang mula curiga, dan kepada yang belum tahu taktik jahat yang mahu pembaca terutama di Facebook kenalah kita timbangkan, jangan percaya bulat bila letak keratan akhbar yang tidak ada tajuk atau nama Akhbar yang mengeluarkan cerita yang diambil hanya keratan dan digunakan dalam Facebook seolah sumber tersebut datangnya dari Akhbar tempatan seperti kosmo, berita harian, harian metro dan lain-lain sedangkan ianya datang dari Akhbar Lidah Syaitan yang paling kuat memfitnah sebagai propaganda yang mahukan rakyat terpedaya dan menyokong Parti Ajaran Sesat maupun suara Kedajalan yang menjadi akhbar rasmi parti ronggeng. 

paling senang bagaimana kita nak tahu benar atau tidak fitnah dari akhbar yang paling kuat kencing rakyat, pencacainya tidak akan sebutkan dari mana sumbernya, dan ada juga yang kencing kononnya datang dari Utusan Malaysia yang diback dated seolah lebih 5 atau 10 tahun yang lalu, padahal memang direka-reka supaya nampak REAL atau macam benar sumber yang dema katakan, sebaliknya cukup mudah kita nak tahu kesahihannya... mereka sendiri boikot Utusan Malaysia tapi tau pulak cerita dalam Utusan Malaysia

Pencacai macam nie akan buat apa sahaja, tipu, fitnah, bohong maupun mereka-reka atau mengada-adakan cerita janji dapat memperdayakan Malaysia... hahaha contoh terbaik bila Gambar altantuya yang diedit bersama PM bagai nak rak suruh seluruh Malaysia percaya, bukan main lagi siap kata kononnya sapina keatas Ds Najib oleh kerajaan Perancis dalam kes ini sampai sekarang belum ada apa-apa cerita pun maupun dari malaysia malah dari Perancis sendiri, bukan kah rakyat dibuat macam lembu suruh percaya hanya berdasarkan gambar altantuya yang diedit sebaliknya Mahaguru dema yang siap boleh tengok dalam bentuk Video disuruh jangan percaya! hehehe dema ingat semua orang macam dema. yang sebijik spesis lembu ker?

1 ulasan:

Awanama berkata...

mudah sahaja nak tangkis isu nie.Pembaziran RM10 billion adalah perkara yg tidak tepat kerana KDNK negara masih di tahap yg membanggakan dan tidak mengakibatkan salah urus kewangan negara.Sepertimana yg semua ketahui,kepincangan mengurus takbir kewangan negara semakin pincang akan menyebabkan negara tersebut di ambang muflis.Ini terbukti apabila pakej bantuan pinjaman kewangan di zone eropah wujud atas faktor salah takbir urus ekonomi negara zone tersebut,atau di sebabkan manipulasi nilai matawang seperti krisis ekonomi 1997.Banyak tanda2 kepincangan ekonomi yg di sebabkan salah takbir urus seperti kerajaan di selangor.Pkr akan tembak dulu,apabila mereka dalam keadaan silap.Macam isu utusan penasihat ekonomi RM 1 minta maaf.Mereka cipta isu mereka tembak balik pada BN.Mereka hanya boleh hidup parti mereka dgn cara begitu sahaja.Nasib baik mereka ada kerajaan negeri yg pincang akibat salah urus pemimpin mereka.Kalau tidak sakit BN

ANDA JUGA MUNGKIN MENCARI INI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cerita kengkawan

YANG SEKUPANGDUA SELALU ROUND