07 Januari, 2013

PENDAPAT RAKYAT : LAYAKAH ALJUBRI SEBAGAI PM

Dah tak ada lagiker yg bermoral untuk jadikan PM?
Dilaman FB yang menjadikan tempat bagi melahirkan rasa hati oleh kebanyakan rakyat untuk mengundi sebagai pemimpin mereka bila PRU13 yang nampaknya semakin hampir, jelas kita boleh tengok bagaimana rakyat sudah mula berani untuk berkata benar, kebiasaanya ada perbezaan antara melahirkan hasrat dan juga menyiarkan fitnah demi kepentingan kuasa atau pemimpin yang diangkat. Dewasa ini cukup jelas kita boleh lihat bagaimana saluran maya samada FB, Twitter, blog dan banyak lagi ruang maya dijadikan tempat untuk membongkar rasa Rakyat yang semakin bijak menilai  dan paling positif bila sudah mula berani mendedahkan segala kebenarn terbuku dihati

beginilah kongsi kuasa ala Pakartun Roket?

Antara yang banyak nukilan HATI RAKYAT Teman cukup tertarik dengan luahan salah seorang rakyat di FB yang temAn sempat jenggah... cukup Ikhlas dan BERANI, nampaknya apa yang diutarakan rasa hati beliau banyak benarnya, beberapa persoalan yang masih belum terjawab dan nampaknya hilang begitu sahaja perihal bagaimana kisah lambakan harta dalam bank, kaitan dengan orang luar mencampuri urusan, pembekal dana terhadap kegiatan berhaluan kiri dalam cara keras dan macam-macam lagi, dari mana datangnya hasil yang menjanakan segala pegerakan? seperti himpunan bersih yang telah didedahkan kerana semua akan tertanya-tanya mana datangnya dana yang mencecah ratusan ribu dan tidak mustahil boleh memerlukan hingga jutaan ringgit untuk menjadikan perhimpunan haram seperti BERSIH dan lain-lain lagi 

Memang mustahil kalau kita boelh letakan segala bentuk dana termasuk untuk duduk didalam sebuah jet ataupun Bas mewah berdasarkan sumber sumbangan Aljubri ini yang bergaji RM 1 sebulan nie. sehingga kini masih menjadi tanda tanya  bagaimana keupayaan wang ringgit yang diperlukan boleh ditampung,seumur hidup sekalipun kalau bergaji hanya sebulan seringgit tak kan merasa semua kemewahan serta dana sebegini besar dapat diadakan. mungkin hanya satu jawapan yang betul-betul logik.... DANA DARI LUAR... HANYA SETAKAT JAWAPAN INI SAHAJA YANG MENEPATI SOLAN... 

kencing 16 September belum tahu tahunnya 

Teman tertarik komen salah seorang pembaca di laman FB, kupasannya cukup lengkap... 

 Kerja Terkutuk Anwar Ibrahim Terbongkar

Pendedahan tentang perangai buruk Anwar Ibrahim oleh bekas Penolong Gabenor Bank Negara, Murad Khalid sungguh menjijikkan.

Ini membuktikan dan meningkatkan lagi keyakinan rakyat bahawa pertalian Anwar dengan Barat adalah konspirasi yang terbesar bukan sahaja untuk menjadi Perdana Menteri tetapi juga pemimpin kesayangan Barat.

Dalam Akuan Berkanun, Murad berkata Anwar mempunyai 20 akaun induk bernilai RM3 bilion untuk menjaga kepentingannya.

Pendedahan-pendedahan yang telah dilakukan oleh pihak-pihak lain dan perlakuan melampau Anwar sendiri dengan pemimpin-pemimpin Barat membuktikan bahawa Anwar licik berkonspirasi semasa Dr. Mahathir sibuk membangunkan negara.

Dari akuan-akuan tersebut, dia memperuntukkan wang untuk beberapa individu yang rapat dengannya dan organisasi-organisasi untuk meningkatkan imejnya, termasuk Pusat Dasar Asia Pasifik yang mendapat RM38 juta.

Ini merupakan satu angka yang sangat menakjubkan untuk kerja-kerja mempromosikan seorang pemimpin dan bukannya sebuah negara.

Kepentingan Pusat Dasar Asia Pasifik untuk Malaysia tidak dapat dinilai kerana ia hanya merupakan kuda tunggangan Anwar untuk menaikkan imejnya dan menjadikannya Perdana Menteri.

Pusat ini hanya beroperasi untuk Anwar kerana selepas Anwar dipecat, pusat ini tidak lagi aktif. Kalau dilihat laman webnya, input terakhir ialah pada 24 Ogos 1998, lebih kurang seminggu sebelum Anwar dipecat akibat tuduhan penyalahgunaan kuasa dan salah laku seksnya.

Mungkin pada masa itu Anwar tidak lagi menyalurkan wang kepada pusat tersebut kerana menghadapi masalah yang amat besar akibat dari salah lakunya.

Pelik lagi ajaib, ketua pusat tersebut, Douglas H. Paal yang mendapat wang yang banyak ini hanya merupakan seorang pakar lobi dan kerjanya untuk meyakinkan dunia Barat bahawa Anwarlah sepatutnya menjadi PM. Hasil dari kerja-kerja inilah yang memberikan Anwar harapan palsu bahawa dia adalah pemimpin terpilih di Asia.

Perasaan ini membuak-buak sehingga Anwar menjadi terlampau yakin dan mula merancang untuk menjadi pemimpin nombor satu Malaysia.

Anwar boleh menafikan semua ini tetapi Murad Khalid sudah ada segala bukti-bukti dan telah membuat pertimbangan yang komprehensif sebelum membuat Akuan Berkanunnya. Pendedahan Anwar membuktikan bahawa dialah “BAPAK SEGALA KONSPIRASI”.
Dialah yang merancang untuk menjatuhkan Ghaffar Baba sebagai TPM. Dia telah menderhaka dengan menyimpan berkotak-kotak surat rahsia kerajaan di luar negara untuk mengugut kerajaan. Dia juga telah bersekongkol dengan IMF dan menggunakan kaedah-kaedah mereka semasa gawat melanda Malaysia yang hampir melumpuhkan ekonomi negara ini.

Sepertimana dia mengadu diracun dan apabila didapati tidak benar, Anwar selamba sahaja kerana kegagalan terakhir ini hanya merupakan salah satu dari puluhan atau ratusan malah ribuan rangkaian konspirasinya.

Anwar tidak boleh melarikan diri lagi. Dia terperangkap dengan sistem konspirasi yang telah dia sendiri wujudkan. Akhirnya, jerat makan tuan. Sesungguhnya pembalasan Tuhan bukan sahaja di akhirat.

Kepada semua rakyat, selamatkanlah negara ini dari pemimpin yang sedemikian rupa.

Tiada ulasan:

ANDA JUGA MUNGKIN MENCARI INI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cerita kengkawan

YANG SEKUPANGDUA SELALU ROUND