04 Januari, 2013

SEMBANG HUDUD BUKAN MAIN, MURTAD NIE DAH LUPA KER?


Dah lupa ker kita? KELANTAN dan BERSIH memang HEBAT!.... Mahkamah Rayuan Syarie Kelantan mengarahkan Mohd Fariz Ilham Mohd Zulkifli, 19, pelajar Diploma Seni Kulinari UiTM yang pernah membuat pengakuan menukar agama kepada Kristian, diberi bimbingan khas oleh Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK).

Perintah itu dikeluarkan Hakim Datuk Daud Muhammad yang dibantu dua ahli panel, Tun Ahmad Fairuz Sheikh Abd Halim dan Tan Sri Ghazali Abd Rahman selepas menolak permohonan Ketua Pendakwa Syarie Kelantan, Hashim Deraman supaya pelajar itu diletakkan di Pusat Pemulihan Akidah Ulu Yam, Selangor.Hashim memohon Mahkamah Rayuan membuat semakan semula keputusan Mahkamah Tinggi pada Mei lalu terhadap Mohd Fariz Ilham Mohd Zulkifli, 19, pelajar Diploma Seni Kulinari UiTM Dungun, supaya diletak di bawah pengawasan Unit Dakwah Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Kelantan (JAHEAIK).Hashim berhujah, Unit Dakwah JAHEAIK hanya sebuah jabatan yang tidak mempunyai kelengkapan khas untuk memberi bimbingan secara khusus kepada Mohd Fariz Ilham dalam usaha memulihkan akidahnya.Pelajar ini juga difahamkan bergiat aktif dalam perhimpunan haram Bersih 2.0 dan beberapa demontrasi yang dilaksanakan oleh pembangkang.

P/S : SEORANG YANG MURTAD BERASAL DARI SERAMBI MEKAH !! ADAKAH KERANA KURANG DIDIKAN AGAMA ?? YANG PASTI KERAJAAN KELANTAN MESTI MEMANTAU JANGAN ASYIK BERCERAMAH SAHAJA !! APA YANG AKU LIHAT CERAMAH2 DI KELANTAN HANYA LEBIH BERBAUR POLITIK KURANG BERKISAR KEPADA AGAMA..WALLAHHUALAM

Sembang bagai-bagai, konon HUDUD ler... tapi benda pasal Murtad pun tak lepas, patutler selalu salahkan UMNO, nak buat... buat jer ler, jangan sembang bagai-bagai dan tunding jari kat UMNO bila rasa salah dan kantoi, Ingat!!!  kata takut kat tuhan jer, tapi boleh kata salah orang lain pulak ... hehehe takut kat UMNO rupanya PAS nie, dengan tuhan tak takut ker? Jangan mimpila kalau nak tengok HUDUD diKelantan, macam biasa ler setiap kali PRU datang setiap kali tu ler hukum HUDUD akan dipermainkan dan dihinakan...  cerita lanjut dan komen ramai... (KLIK SINI)

Tiada ulasan:

ANDA JUGA MUNGKIN MENCARI INI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cerita kengkawan

YANG SEKUPANGDUA SELALU ROUND