11 Ogos, 2020

MALAYSIA DIKUASAI BAPUK ATAU DUA ALAM? Artikel 3 Julai 2019.





BAPUK KINI BERKUASA?
Seperti sikap mereka spesis peristiwa Kaum Luth, Apa yg Perlu difikirkan soal dosa dan tuhan? Dengan tuhan pun tak takut apalagi Manusia yg memimpin sekarang terlalu lemah dan peluang depan mata! Janji hidup senang kaya raya, soal akidah atau tanggungjawab sebagai seorang islam peduli apa?

Rata-rata mereka tidak lagi segan atau malu, Mak bapak mereka pun dimalukan oleh mereka, jadi soal org lain, negara, agama atau susila hidup manusia mereka peduli apa! Kalau kerja terkutuk dilaknati oleh Allah swt pun mereka tidak gentar, jadi apalah sangat soal maruah pun. Nak jahanam sekalipun islam, bangsa mau pun negara mereka peduli apa. Kita shj yg alpa sekadar tonton dan tunggu kemusnahan yg bakal datang.

Mereka sedar bersekutu malah kalau menjadi rakan kepada puak komunis sekarang yg berfahaman liberal, menentang serta mahu menghancurkan islam maka sebenarnya inilah peluang keemasan bagu mereka yg sukar dapat lagi akan datang. Tak penting soal prinsip diri sebab mereka telah lama hilang malah sudah tiada dalam kamus mereka apabila keenakan sebagau orang yg boleh disemburit atau dia pula tukar posisi memburit dah jadi aktiviti yg paling sedap dan nikmat. Apa lagi kalau yg turut menjadi pasangan mereka yg ada kuasa besar pak menteri maka tentunya jalan utk mewah dan kaya.

Mereka tahu tujuan puak Fremansion dan segala rancangan memusnahkan bani Ta' Min tanah Melayu atas segala arahan kitab yahudi. Maka kalau menjadi akrab malah jadi rakan akan menjanjikan mereka kaya raya dunia. Soal lepas mati atau akhirat belakang kira.

S7H tertarik dengan amukan saudara kandung mangsa semburit dan pendedehan dari laman facebook yg tiada lagi mahu merahsiakan segala yg diketahui oleh dia. Atas sebab dia sedar sebagai umat tanggung jawab dia sebagai umat islam sebagai kifayah lebih diutamakan dari terus menangung dosa berterusan atau tidak mahu melihat islam dimusnahkan dibumi Ta' Min.

Syabas Umi, tetapi jangan lupa bagaimana kita? Adakah masih terus melihat dan biarkan tanpa rasa bersalah atau kifayah terhadap tuntutan Islam? Walaupun sekadar LIKE dalam isu begini bermaksud kita antara yg menentang golongan yg dilaknati spt ini. Jangan sekadar tenguk dan abaikan. Ianya tetap dikira dan dipersoalkan nanti diakhirat....

Ini pendedahan berani yg dibongkarkan saudara kita..., Zam Yahaya
S7H @ Insha Allah kita share dan khabarkan kpd semua saudara kita

UMI HAFILDA MAKI KHAIRUDDIN BOTOX 🍿🍿🍿

Bila Bapok Tua bercakap ini lah levelnya, bapak segala barua and penjilat. Puiii apa kau kata aku attention seeker tiada kredibiliti. Itu balik pada kau dalam kes melawan Anwar Ibrahim tahun 97/98.

Kau siapa bangsat. Tak ada kena mengena tapi terhegeh hegeh kau ikut aku adik beradik gi court semata mata nak tumpang publisiti. Aku tak perlu cari publisiti murahanlah, sebab Tun M sendiri mintak aku jadi saksi utama dalam kes salahlaku Anwar kerana sayalah penulis surat keramat salahlaku TPM setebal 22 muka surat.

Kau sapa bangsat? Nama pun takde dlm senarai sapina kecuali 2 kakak aku, Azwan and myself yg perlu hadir di mahkamah selama 100 hari. Kau sapa bangsat masa tu sepak kertas kan dok tipu sana sini. Berapa banyak Tauke Tauke Cina yg kau tipu dok jual nama Tun M, nama Pak Lah, konon Pak Lah sedara kau, Anwar sedara kau, mcm mcm kau punya gebang!

Dato KK Presiden Brand Laurette Malaysia sampai mengadu pada aku yg kau tipu dia punya banyak sampai tergadai rumah Mak dia.

Itu belum lagi cerita kau tipu Hamizura Osman 100k, siap bagi cek tendang yg akaun bank pun dah tutup lama sampai Zura buat lapuran polis baru kau kelam kabut call dia and janji bayar sikit sikit. Itu belum lagi cerita Dato Sam korporat kau tipu kata kau rapat dengan Tun M and kalau nak jadi calun kau boleh dapat kan and mintak Dato tabur duit kat kau.

Siap merayu mintak kereta bagai, by end of the day bila nama Dato tak tersenarai dlm pencalunan, Dato call aku cerita segalanya. Banyak lagi kes yg kejilah kau buat belakang tabir setan! Aku tak dedahkan, tapi kau dah melampau nak aibkan aku tanpa alasan kukuh maka aku pun ada hak nak bagi tau seluruh Malaysia sapa kau!

Heran org senajis kau ni Tun M still nak berurusan. Itu belum lagi kes kes skandal kau dgn artis tu sampai bini kau bergaduh dgn dia kan openly baru baru ni. Itu belum lagi Dato KK cerita tolong supply kat kau segala yang meloyakan aku dengar kat Lorong Bukit Bintang. Dato KK ada menyimpan gambar gambar tu and tunjuk pada aku.

Kau cita apa setan? Tak payahlah tup tup semata mata nak jadi barua Jemin n penjilat nak serang aku pulak. Antara aku n Azmin itu hak aku. Dia abang aku yg dah banyak buat arwah Mak Tom menderita n terseksa. Kau tau apa bapok! Kau yg perlu shut up! Sah sah video tu pakar forensik Australia kata sahih.

Biar lah Haziq seret Jemin Jubor ke mahkamah. Kalau nanti Jemin kalah dlm kes nya ngan Haziq, mana kau nak letak muka hodoh kau yg pecah pintu tu?

Ini bukan soal gaduh adik beradik lagi. Ini soal halatuju negara yg amat kritikal. Kepada siapa negara ini harus di serahkan. BALA LAH PADA UMMAH N SELURUH NEGARA KIRANYA KITA MENGHALAL KAN CARA MENBENAR KAN ORG MAIN BELAKANG JADI PM.

Gila weiii, tak sanggup walaupun melibatkan darah daging. NABI NOH PUN SANGGUP LIHAT ANAKNYA MATI KARAM DI DEPAN MATANYA SENDIRI KERANA KEMUNGKARAN. YG MENJADI SEJARAH N IKTIBAR BERABAD LAMA NYA.

Takkan kepada 2 peliwat tegar ni? Azmin tu dari seawal umur 24 tahun bila di tibai Anwar, kau pun tau kan. Dulu kau pun hentam dia kan? Tup tup bila dia jadi MB Selangor, kau terhegeh hegeh lak gi jilat dia apa hal?

So siapa yg tiada kredibiliti? Siapa yg sampah? Siapa yg opportunist? Aku tetap konsisten dari 20 tahun lepas bahawa 2 ekor ni, Azmin and Anwar tetap tak layak untuk menjadi pemimpin apatah lagi untuk menerajui negara ni.

Kalau dorang bukan pemimpin aku pun tak kisah lah lantak lah dosa kamu tu kamu berjawablah dgn Allah, termasuk kau bapok tua. Ada aku kisah selama ni?

Sebab kau bukan pemimpin, tak layak apa pun kecuali menjadi pengampu, pengipas n barua n suka menempek pd perjuangan org lain. Kau lupa ke kau terhegeh hegeh ucap tahniah kat aku di PWTC kata Ummi u are truely a fighter n u have done a lot for the nation n the country. Kau lupa ke barua?

Tiba tiba hari ni pulak kau beralih arah serang aku apa hal? Just because Azmin menteri ekonomi kot kot dapat lah serpihan menyakau nanti. Kau lupa ke setan? Kau terhegeh hegeh mintak no Azmin pd aku lepas dia jadi MB Selangor n kau sendiri ngaku nak mintak duit n projek.

Kau lupa ke selama ni ada ke aku dedah kan kat org? Babi! Orang tak kacau kau kau patut bersyukur sebab kau terlalu najis n keji walaupun dah tua nak mampus 57 tahun dah kau ni, persiapan masuk kubur, sibuk pulak dia mengaib kan kita tak tentu pasal.

Hal aku n Azmin kau tak payah campur lah, biar takdir Allah n mahkamah menentukan nanti. Patut masing masing dah tua buat lah yg lebih baik dari sebelumnya. Buang lah segala kekejian akhlak n sifat kalau ada sebelum nya. Ingatlah mati.

Ini tidak, dah 55 still menjubo lagi ke? Dgn pangkat anak pulak tu. Haziq baru 26, puiii patut sebagai abang dia tunjukkan contoh teladan yg baik pd adik adik ini tidak memalukan keluarga berpuluh tahun dari kes jual bini, lacur kan diri, derhaka n buang Mak mcm sampah selama 6 tahun rompak ratusan juta harta negara sampai tak pasal pasal Timbalan Gabenor Dato Murad terpaksa merengkok 7 tahun dlm penjara kerana ikut arahan Anwar transfer kan 3 billion kpd 20 master account dan salah seorg penerimanya Syamsidar Taharin 200 juta.

Kau lupa ke setan? Dulu kau maki kaw kaw bila Azmin jatuh tak de jawatan. Now bukan main pulak kau menjilat ya

Kau mengaku satu dunia konon kau lah penerbit buku 50 dalil. Puii dasar penipu putar alam. Itu buku terbitan arwah Dato Khalid Jefri. Kau hanya jadi barua tlg jual, sebab kau sepak kertas jer masa tu, tak ade job kan? Bila arwah meninggal dgn bangga nya kau mendabik dada mengaku kau lah penerbit buku 50 dalil....KAU YG PATUT CERMIN DIRI KAU..SAMPAH!

CLIK UTK CERITA PENUH :  SINI)

04 Jun, 2020

YASSIN TERAKHIR


Dalam doa sholatku, aku memohon kepada Allah swt...
'Ya Allah, aku memahami usia Ayahku yg semakin meningkat, kesihatan yg semakin menghilang, Tenaga yang berkurangan, Ramadhan yg mendatang... apa lagi sambutan Aidul Fitri...
Walaupun tak mana jauhnya jarak, tapi aku tetap bimbang kerana...

Ketika ini limpahan kasih sayangnya meresapi jiwa aku, keluarga serta anak-anak yg menjadi cucunya... ketika inilah rasanya saat yg sangat indah bila cucu dgn atuk dan anak dengan seorang ayah.
Kalau boleh biarlah sampai azali saat begini yg buat aku cukup senang dengan Ayahku

Tapi aku faham, tak siapa yg boleh bertahan lama kerana perjanjian sudah tertera, tiada sesaat akan tertunda ... 
Lalu aku lafazkan kepadamu ya Allah.... dlm doa yg begitu tidak adil kepadamu ya Allah... jadi rahsia kenapa aku takut dgn yassin. Lalu aku lafazkan doa

' YA Allah, aku faham ttg usia dan kesihatan Ayahku yg makin berkurangan, seandainya jika kamu mahu ambil dia dari kami, aku bermohon biarlah sehingga aku mampu membawa majlis bacaan yassin... berikanlah aku kekuatan ya Allah... aku faham ya Allah, aku lemah dan jahil.

Setidak-tidaknya ada sedikit kekuatan dan persediaan aku ya Allah sebelum kami kehilangan permata kasih sayang dari seorang Ayah...'

Itulah Doa aku, tetapi aku juga sering mencari helah jika ditempat kerja, dirumah kalau terjebak terpaksa kerana tiada lagi yg ada sehingga aku kena memimpin Yassin, kerana dalam doa aku terhadap ilahi yg sgt aku takuti... setakat mana aku mampu mencari helah dan bertahan, memang aku tak selancar tok imam kendalikan majlis bacaan yasin... tetapi aku juga punya keluarga dan anak-anak serta ditempat kerja. Apa jadi jika terpaksa bawakan yasin sedangkan aku sudah bermohon kpd Allah supaya janganlah ambil ayahku sehingga aku boleh memimpin bacaan yassin....

Tapi setakat mana aku nak lari atau mencari helah?
Ditakdirkan Ayah kena strok ketika memgambil wuduk utk sholat subuh, ayah jatuh kerana ada pendarahan dalam otak, ayah tak sedar dan dimasukan ke ICU...

Aku pulak, terus menanti harapan dan peluang ayah kembali sembuh, dalam menanti hari demi hari minggu demi minggu, negara pula dikejutkan serangan  COVID 19, Masya Allah besar ujian Allah kepada aku, dalam masa PKP dimulakan betapa semuanya terbatas dan terlarang...

Masa melawat sehari hanya sekali, hanya seorang setiap lawatan. emak yg mel6ebihi 60 tahun dilarang, yg ada sakit kronik tidak digalakan, adik beradim yg duduk diluar tidak dibenarkan pegerakan merentas negeri, semuanya bagai disentap segala nikmat yg kita lupa Allah berikan. Dunia Negara yg berdepan dgn soal Covid malah betapa jijiknya sehingga kini masih lagi pemimpim yg tak henti bercerita dan menuntut hak utk jadi Perdana Menteri dan sebagai kerajaan yg ceritanya hanyalah soal nombor yg sudah ada dan betapa dia sepatutnya layak jadi PM! Lansung tidak diambil kisah soal Rakyat yg berjuang mati-matian menentang Covid musibah yg menimpa...

Begitulah sukarnya hikmah yg Allah menduga aku, semuanya secara berseorangan, setiap hari diperiksa suhu badan, sanitas setiap perjalanan sebelum sampai ke Bilik ICU ayah...dengan muka yg bertutup, tangan yg bersarung getah dan ayah yg tetrlantar masih tidak sedar... lebih sebulan lamanya....

Tapi Allah swt tetap adil dan makhbulkan doaku. Aku mohon kepadanya supaya berilah peluang ayah membuka mata dan dapat bersuara,  ya Allah berikanlah keajaiban ini dalam ziarah aku kepada  Ayah... siapa sangka Ayah tetiba buka mata dan memandang aku dan cuba bercakap dengan nada suara yg aku sukar memahami... aku rasa ayah nak bagitau ttg kasihnya pafa kami...

Sempat juga beberapa kali aku bisikan padanya ' Ayah, jangan lupa sebut selalu nama Allah, Allah, Allah... jangan lupa kalimah syahadah, Ashadu alaillahailallah, waashadu anna Muhammadun Rasullulah...
Begitulah lamanya lebih sebulan Ayah didalam ICU dan akhirnya kami bawa Ayah balik dengan segala persiapan yg menghimpun anak cucu Ayah yg ada, dalam musim PKP masya Allah mmg sukar sangat termasuk soal jiran sekampung yg sangat-sangat mahu ziarah ayah yg cukup mesra dgn penduduk kampung.

Apa kan daya kami terpaksa sekat demi kesihatàn ayah yg sgt mudah dijangkit dan keadaan Covid. Tak taulah nak dikatakan denagan keadaan yg ada, ramadhan yg bakal menjelma, Aidul fitri yg bakal menjelma.... dua hari ayah dirumah dan malam itu semua cucu-cucu perempuan yg ada sudah ada dirumah ayah dan memegang senaskah yassin ditangan masing-masing.

'Pak Ngah, pimpinlah kita baca yassin... kita baca yassin utk bagi atuk tenang...'

Allahuakhbar, rasa jantung terhenti, rasanya semua udara bagai hilang utk aku sedut... Masya Allah semua janji dan doa kepada Allah swt tentang Yassin terakhir... selagi mana mahu mengelak dan sesungguhnya Allah swt lebih memahami menentukan segalanya...

Dan aku hanya mampu mebaca baris pertama dan kedua dan selebihnya menangis dan menangis sambil cuba baca dan terus menangis kerana  doa dan permohonan aku kepadanya untuk YASSIN TERAKHIR..

Jam 1. 15 pagi ayah pergi  selama-lamanya...
Inalillahiwainalillahi rojiun...
10 Mei genaplah hari jadi Ayah yg ke 86 tahun...
Ayah, akan aku sentiasa rindukan kasih dam sayangmu...
Al-Fatihah (dibaca) utk ayah

Nantilah kalau bersambung...


ANDA JUGA MUNGKIN MENCARI INI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cerita kengkawan

YANG SEKUPANGDUA SELALU ROUND