06 Julai, 2009

BABI LAGI POPULAR DARI NIK AZIZ DAN ANUWAR


'KADANG-KADANG ELOK JUGAK KESAH BABI NI (H1N1), AKU DAH NAIK RUNSING CERITA NIK AZIZ, ANUWAR, DENGAN SI NIZAR...ISKKK MELUAT.. PENING DI BUATNYA' Itulah luahan kawan-Kawan teman masa bersembang dengan kengkawan yang tak berapa suka cerita Politik sebelum ni, Di bengkel Motorsikal kawan teman ni tak ler sebesor di pekan (Bandar)Cerita banyak mengesahkan topik hangat yang terkini. apalagi kalau bukan INFUELANZA A H1N1. Gelak ketawa makin berpanjangan, Teman pun terfikir jugak rupa-rupanya di bengkel motor di dalam kampung pun dema pandai cerita politik! Hebat.. orang Perak Memang hebat, mana taknya (tidak nya) Hari-hari dema (Nizar dengan Nk Aziz) je keluor TV, PAPER tak habis-habis cerita pasal DEMA sembang pasal agama, tauler serban besor tapi kalau dah dengan kapior (kafir) jadi geng apabendanya? kalau aku, Najib dah kata, tak ada syarat.. apa ke yang dema nak gabung tu (kerajaan Perpaduan Pas dan UMNO)masa nilah aku balun! lepas tu asyik sebok pasal UMNO kapir tak junjung islam!, UMNO tak bagi buat hudud... bila kawan tu nak sama-sama gabungkan orang islam tak nak pulak! memang haram jadah betui dema ni, memang jenis P@KI#AK DIA... ingat bapak dema punya negeri ker....

OOOIIIiiiii! jangan mencarut! kata manan kawan teman, Alah aku ni tau ler bukan orang kuat ugama, apa nak peliknya, dema tu lagi ler besor serbannya, dema kata boleh mencarut apa! terfikir teman betui jugak! ini lah badinya, kalau seorang ulamak sepatutnya tau apa yang patut di ucapan, sebab kesan pemikiran orang kampung terutamanya dema yang duduk di luar bandor,mencarut dibolehkan pulak, ketaatan dan penghormatan abang aji, lebai, ustad begitu tinggi, akan percaya bulat-bulat setiap perkatan yang keluar dari mulut sialim, Menyedihkan sekarang tidak lagi.. sikap segelintir mereka yang berketayap, berjanggut, yang nampak macam warak, sembangnya agamanya macam ustad... tapi busuk perotnya... masyaallah, rupa-rupanya atau sebenornya itulah SEKUTU RAPAT DENGAN KAPIR, itulah SEKUTU KUAT KOMINIS, itulah PENYOKONG KUAT PENGHINA HADIS DAN NAS (apa taknya bior si kapir melekehkanya sesuka hati.. siap dengan gelak dan tepuk tangan sekali)... ROSAK, ROSAK, ROSAK.. MEMANG BESAR DUGAANNYA UMAT AKIR ZAMAN!

'KOMER TAK TAHU, SYAITAN TU PUN HAMBA ALLAH!' termenung jugak teman bila si mat ni tiba-tiba cerita pasal setan.. teman menjampuk pulak, ooiii apa ni cerita lari tajuk ni! kata teman, 'tu ler komer.. dia pun sorang jugak! tapi bila nak kiamat komer ingat boleh ker dia sorang-sorang nak rosakkan semua umat didunia?' betui jugak kata si mat ni, abih... sambung simanan. Apa ker bodohnya miker ni, dema niler jadi ajen dia esok! tu sebabnya rupa dema ni jer macam alim perangai dema sebijik setan! terrer kamu mat! termenung kejap kami berlima bila mat menutup topiknya dengan persoalannya.

ada benarnya ANUWAR, NIK AZIZ, HADI, KARPAL, MALAH SI GILA GLAMOUR SINIZAR... kalau dilihat memang suka sangat publisiti, gila glamour... tak habis dari satu pekara ke satu pekara, ada je ceritanya, jadi MB tulen ler, Bubar dun ler, sokong kominis ler, macam-macam dah mengalahkan artis pujaan ler pulak, dema jer yang memonopoli ruang akhbar, dengan takdir ALLAH hilang semuanya bila BABI pulak yang ambik tempat, mua ha haha, tak ler popular sangat, BABI LAGI POPULAR! apapun teman doakan semoga H1N1 akan berakhir secepat yang boleh, jangan sampai berlarutan macam kes nizar yang gila talak ni kerana semata-mata sebab kuasa... TAKBIR!

5 ulasan:

ddinbunga berkata...

salam, yeop tu kereta sapa punya tu...ni A Jis ke H A di punya atau si Ni A Jar punya kereta baru hadiah dik Ngey dan Nga he..

wah hebat dah blog mike... teruskan bro teman nyokong je mike....

Mamak Penang berkata...

Salam Yeop,

Mana boleh order kereta mcm ini untuk Ketua Menteri Pulau Pinang?.Mamak nak hadiahkan kepada dia kalu ada contact mamak ok...ha..ha..orang Perak memang kreatif...kkalau Anawar mahu Yeop buat Bumper terangkat sikit.....he..he..Komision untuk Yeop Mamak belanja "Mee Goreng Mamak Special"..ok.Wassalam.

Parpu Kari berkata...

salam yeop, teman dah masukkan link mike ke dalam blog teman le yeop! hari tu dah masuk tapi lepas kena hack dah hilang, sekarang teman dah masukkan balik dah!

Salam mamak penang! apa khabar?

yop perang berkata...

eawah...eawahhhhh

aku rasa tentu nizar berkenan sangat dengan disign kereta ni side mirror dia paling sesuai dan menjadi kesukaan niza kan dia seku melambai-lambai dan menyerongeng, hahahaha

aku rasa tentu 3 booking dah ada nizar, ngangeh! hahahahahahahahaha

Tanpa Nama berkata...

mungkin ada kebenarannya, patutlah dia hantar balik kereta camry balik bioa dah di belasah macam bapak dia punya,
memang kena sepatutnya niza pakai kereta ni, Pink lagi, ha ha ha ha, biar rakyat tahu kereta dengan orangnya sama jer buruk perangai, memang haram jadah

ANDA JUGA MUNGKIN MENCARI INI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cerita kengkawan

YANG SEKUPANGDUA SELALU ROUND