26 Julai, 2011

BERSIH : SIAPA YANG UNTUNG & SIAPA YANG DIBODOKANSIAPA YANG UNTUNG? SIAPA YANG BODO? SIAPA PULAK YANG PUAS? KALAU DULU HARGA MINYAK NAIK SEKUPANG BAGAI NAK RAK MENGUTUK DAN FITNAH KERAJAAN YANG KONONNYA RAKYAT DIBEBANKAN DENGAN KENAIKAN, TAPI BILA DICACAIKAN IKUT BERSIH TAK PULAK NAK FIKIR RAKYAT BAKAL DIBEBANKAN DENGAN KOS KE KUALA LUMPUR. RATUSAN JUTA RINGGIT RAKYAT YANG KERUGIAN, TAK BOLEH BERNIAGA, TAK BOLEH NAK KE KENDURI KENDARA KELURGA, TAK BOLEH TENGOK KONSERT SWEET DAN BLUES GENG KERANA TERPAKSA DIBATALKAN, TAK BOLEH BERGERAK SELAMA 4 JAM DIATAS HIGHWAY, TAK BOLEH MERASA AMAN DAN TENTERAM, TAK BOLEH BERURUSAN DIBANDARAYA, TERPAKSA MENANGGUNG KOS POLIS, PENGUATKUASA, BADAN KESELAMATAN, BANDARAYA, KEROSAKAN, TAK BOLEH PERCAYA SESAMA SENDIRI, TAK YAKIN SUDAH DENGAN PEMIMPIN YANG BERBOHONG, PEMIMPIN ISLAM PAS MENIPU, ISLAM DIPERSENDAKAN, MATI DIBUAT MAIN-MAIN, NEGARA DIBURUKAN DAN LAIN-LAIN LAGI... ITUKAH YANG RAKYAT DAPAT DARI BERSIH, SIAPA SEBENARNYA YANG UNTUNG? YANG UNTUNG KES VIDEO SEKS SENYAP DISEBABKAN BERSIH, KES LIWAT, KES PEMBUNUHAN KEJAM SOSILAWATI YANG ADA KAITAN DENGAN MEREKA, KES KEMATIAN PEGAWAI, SEBAGAI GERTAK SUPAYA HUKUMAN SUKAR DIJATUHKAN, BERI PELUANG PADA LUAR CAMPUR TANGAN DAN BANYAK LAGI...

BUKAN KAH SIJUBRI YANG PALING UNTUNG, SEKALI PUN NEGARA HURU HARA DAN HANCUR BILA BERBALAH SESAMA SENDIRI DAN MULA DICAMPURI PIHAK LUAR, JADI PADANG JARAK PADANG UKUR SEKALIPUN JANGAN MIMPI RAKYAT AKAN SELAMAT KECUALI SIJUBRI DAN KELUARGA YANG PASTINYA MENDAPAT JAMINAN BILA HASIL KERJA YANG MEMUASKAN MEREKA ORANG LUAR YANG BOLEH CAMPURTANGAN.

MEMANG TEMAN PELIK DENGAN POLIS MALAYSIA YANG BANYAK BETUL BESABAR... PENDERHAKA NEGARA DAPAT MAKAN SEDAP-SEDAP MACAM KENDURI DAN DILAYAN BAIK SEDANGKAN RIBUAN RAKYAT TERSANGKUT DI HIGHWAY DAN JALAN FADERAL MALAH MELUPAKAN KENDURI SENDIRI ATAU KELUARGA YANG NAK PERGI TERPAKSA DIBATAL

BOLEH SENANG-SENANG BERSIH NAK GUNA STADIUM MERDEKA SEDANGKAN KONSERT SWEET CHARITY DAN BLUES GENG YANG DIRACANGKAN DAN AKAN DIHADIRI LEBIH 30RIBU PEMINAT TELAH 5BULAN LALU BOOKING DAN BAYAR TERPAKSA DIBATALKAN. APA BESAR DAN ISTIMEWA BERSIH SAMPAI TERPAKSA TANGGUNG RUGI DAN BAGI LALUAN PADA BERSIH YG TERANG-TERANG LAGI JIJIK SEBAGAI PENDERHAKA GUNA STADIUM MERDEKA?

KERANA BERSIH RAKYAT YANG BERNIAGA DAN ADA URUSAN KENA TANGGUNG RUGI UNTUK MEREKA.

SEDAR ATAU TIDAK MEMANG POLIS MALAYSIA CUKUP BERHEMAH DAN BERBUDI BICARA, MANA TAKNYA. CUBA FIKIRKAN BILA BERSIH JUGA MAHU HAPUSKAN UNDI POS (POLIS/TENTERA/ LAIN-LAIN) BERMAKSUD MENIDAK KAN HAK MEREKA SEBAGAI RAKYAT MALAYSIA BILA TIDAK BOLEH MENGUNDI. KALAU DI LUAR NEGARA TENTU PAKAT DAPAT BATON FREE JER BILA PERHIMPUNAN HARAM BERSHIT INI JUGA SEBENARNYA MENENTANG POLIS DAN TENTERA. SIAPA BERSIH, amBIG "A", ANUAR, MAT SABU, DAP DAN PAKATAN ROGOL YANG MENIDAKAN HAK SEBAGAI RAKYAT? APAKAH BERSIH DAN PAKATAN ROGOL ITU SAHAJA YANG LAYAK DIKATAKAN RAKYAT? HABIS TU YANG LEBIH 3RIBU PERSATUAN DAN KUMPULAN YANG BUAT POLIS REPORT SUPAYA MENGHALANG BERSIH BUKAN RAKYAT KER? YANG LEBIH 10 JUTA DEWASA YANG TIDAK MENGIKUTI PERHIMPUNAN HARAM TU PUN BUKAN RAKYAT KER? TUNGGU LAH NANTI PRU 13 BAKAL MENJAWAB SAMADA RAKYAT SUKA ATAU TIDAK BERSIH DAN PAKATAN RAKYAT?

1 ulasan:

PARANG PUTING berkata...

gajah sama gajah bergado kancil bertepuk tangan

ANDA JUGA MUNGKIN MENCARI INI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cerita kengkawan

YANG SEKUPANGDUA SELALU ROUND