30 Disember, 2017

DAP & PH MASIH GAGAL ISYTIHAR BUKAN PENYAMUN?

DAP masih GAGAL, TAKUT dan Berdalih utk isytiharkan HARTA dan BEBAS RASUAH sekalipun PRU 14 makin Hampir...

Disebalik itu mereka pula paling kuat menghentam dan melebelkan BN sebagai parti yg tidak pernah mahu tangani masalah Rasuah malah turut terlibat secara berleluasa Pentas ceramah, medium media sosial, malah dalam apa juga isu yg boleh dikaitkan atau difitnahkan kepada Rakyat akan terus dilaksanakan tanpa sebarang bukti sahih sekalipun ianya terjadi semasa Era Zaman Tun yg kini menjadi 'Rakan cium molot' ketika ini.

Rakyat dianggap seperti cucuk hidung yg boleh diheret dan boleh diarah angguk dan geleng. Tunggulah nanti penghukuman dari Rakyat di PRU 14, teman yakin rakyat bukan lembu seperti yang mereka rasakan. Rasanya capaian 2/3 adalah penilaian cerdik dari Rakyat.

Dewasa ini PH yg dikepalai DAP sering melebelkan BN yg kuat rasuah walau sekalipun azam BN menghapuskan gejala ini tanpa kompromi dgn sesiapa. Kisah org besar atau pun pak menteri pun bukan jadi kebal.
Soal imej parti pun tidak diberi laluan jika terlibat dgn Rasuah. Siapa sahaja terlibat akan diheret ke penghukuman.

Berbeda Pembohong besar dari PH. Mereka pentingkan persepsi tercipta dgn kerajaan yg ada. Buat apa shj cerita janji kerajaan nampak menyonsang. Dengan cara ini shj pandangan yg kurang cerdik dapat memberi undi, sedangkan rakyat disorok dengan Cerita Benar dimana kemewahan mereka yg melana banyaknya. Kalau nak dikira rumah Mewah  mereka shj kalau digabungkan boleh menjadi Rangkaian hotel mewah disatu Malaysia. Kalau ditimpa bencana besar sekali pun spt banjir fi Penang kediaman mereka sudah boleh dibuat penempatan utk mangsa banjir satu Malaysia demi Rakyat.

Apa lagi soa isytihar Harta dan Bebas Rasuah... Sehingga kini masih belum berlaku utk semua pemimpin PH kerana inilah kebenaran yg paling takut jika terdedah kpd Rakyat...

Sebaliknya pendedahan makin terbongkar bila sekutu kuat mereka Tun nampaknya terus diterjah dgn pelbagai isu yg membabitkan kerugian Rakyat dan Negara dgn kaitan isu-isu baru hasil kononnya pendedahan utk kerajaan tetapi sebenarnya dia sdg meludah kelangit.

Pesan teman itk Rakyat...
Jangan tunjukan kita kaki angguk lagi
Mereka bukan susah tetapi rakyat..semuanya kerana merekalah negara kini terpaksa dibangun dan dipulihkan oleh kerajaan sekarang...

Inilah masa utk menghukum mereka... Biar mereka pula jadi Rakyat...
#gengPCT


Tiada ulasan:

ANDA JUGA MUNGKIN MENCARI INI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cerita kengkawan

YANG SEKUPANGDUA SELALU ROUND