21 November, 2012

SUDAH TUKAR KA?

Sebelum ni ada janggut tarak serban... Ini baru punya
LATEST ONE BRO! Wa pun tak tau mana satu tapi dah mula dema nak jadi PM masing-masing, orang tengah sebuk doakan umat Islam digaza selamat dari Rejim Israel dema pulak berlumba nak jadi PM dan doakan kemusnahan umat Islam yang sesama agama, apa yang kejamnya dema sampai tak boleh sembahyang dan beramal dengan aman ker kat Malaysia? Entah apa jenis perut dema nie tah? 

Tak pa ler sebagai seorang umat Islam teman pun nak jugak tarok gambor mamag kat atas ni bila dem mula bercerita dan bercita-cita nak jadi Purdana Menteri, berebut pulak dema yang mana satu bior lantak dema berebut, tapi persoalannya PM mana lak nie? negara mana lak? PM Kelantan atau PM Parti masing masing, hishhh kenapa tak guna dadu jer, kan senang, apa komer ingat lawyer yg guna Wheel Chair tu tak da ciri-ciri jadi PM ker? Ater pakat ler masing-masing jadikan PM masing-masing dalam parti ler, tukar jer tuan guru ker, punaisihat ker kepimpinan utama ke ke jawatan baru PM parti masing-masing. Bior ler dema bagi sorang satu, pecahkan malaysia pada tiga, kan senang hehehehehe... Macamana ler dema nak bentuk kerajaan ataupun masih terikut dengan style masing-masing yang punya Kera Jagaan masing-masing, ada negeri pun tak boleh nak majukan, macamana pulak nak jadi PM 

Pada Pak Hadi boleh ker jadi PM? Kat Sarawak baru nie pun lapan kerusi jer bertanding pun satu pun tak menang, samaler Bang Nuar bertanding 49 kerusi menang tiga jer pun itu pun bakal CM kantoi dengan majoriti 200 undi jer pun, pada bang Karpal mungkin boleh menang kot, hehehehe DAP menang semua kerusi di Sarawak, jadi boleh ler kata orang sarawak sokong DAP lagi kuat dari yang lain, walaupun 16 kerusi pun dah boleh cover malu kawan kawin yang lain hehehehe

Apa pun lu musti ingat nanti di oranag akan cakap Lu langkah mayat kita orang bai! Kita sama UMNO pun berani mintak mampus lu jangan ingat kita orang takut doa sama lu orang pulak nanti? Hehehe apapun kasi lah dia bikin dia punya negara, kalau lu tarak kasi nanti dia doa lu orang pulak lagi susah, dia orang kan kekasang lebih dari tuhan wooo... Takut wooo, tapi kasi tau sama dia tuhan lu tak boleh tipu ma! Kita tunggu nanti apamacam ini PRU 13. Dia orang kata konfiden menang tapi tuhan. Tak cakap itu macam, sapa tuhan? Dia orang ka?

2 ulasan:

budak sri kinta berkata...

salam perjuangan, sy mohon jasa baik tuan untuk pautkan blog sy di blog list tuan, sy sudah pautkan blog tuan di blog sy
budaksrikinta.blogspot.com
terima kasih...

Tukang Karut berkata...

"PM" pada PR/pembangkang bermaksud PELIWAT MAKSUM.

Ianya tak sama dgn singkatan "PM" utk BN yg membawa maksud PERDANA MENTERI.

Peliwat Maksum ni kerjanya hanya mencari kepuasan diri, sedangkan Perdana Menteri adalah pemikul amanah bagi berkhidmat utk rakyat. Jauh bezanya tu!

Hadi Besi pun nak jadi "PM"? Sudah layakkah dia kalau dibandingkan dgn Anwar Al-Juburi?

ANDA JUGA MUNGKIN MENCARI INI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cerita kengkawan

YANG SEKUPANGDUA SELALU ROUND