16 Jun, 2009

YOP DIN MENGAMUK PASAL NIZAR ... PEHHH HARAM JADAH!



INILAH RUPANYA SIGAMPANG DAH JADI HARAM JADAH, tak kan benut benor tak reti nak mengenal Dewan Parlimen dan Dun... MEMALUKAN ORANG PERAK JER... itulah yg terdengor di sidang dewan di merata Kedai Kopi, Perkataan HARAM JADAH dah menjadi kebanyakan sebutan orang kampung, merata dah mula asyik guna perkataan ni sebagai klimak kepada kurang hajar.

Dah muler ler babak pertama.. first scene at pilot episod drama bila pelakun terpaksa melakunkan watak yg diarahkan Mr direktor ngangeh, nak tergelak pun ada, apa tak nya first take dah NG Shot (NO Good Shot) apabila pelakuNnya akhiri dengan menyerongeng (senyum kambing..muahahaha) berbalau (bengang muka direktor dua ekor tu, tu la janji lagi pasai nak kuasa sangat, tak kira ler macamana nak menang sekalipun kena ikut teori menghalalkan segala peruntukan sikapior... demi kuasa, tak ngira kan apa lagi, tak guna akai menipu orang lagi, bodo sangat ker orang yang nak di temberangnyer... Memelikkan lagi, orang perak dah tau tembelang candunya dah berbau, bila dia tau pekara ni memang kantoi kalau bawak kemakamah, kalau hakim kata 'mana miker belajor mengira 31 lebih kecik dari 28' pehh dapat maki free sesajer. malu dapat maki dapat.

Inilah payah nyer kalau gebangkan merata injinier tapi tak menyebut habih... yang sebenornya injenier lift jer rupanyer, mencanang injinier ajer.. yop tak habih tak sedap yop. janganlah bangang sangat tak boleh bezakan Parlimen dengan Adun, tapi orang perak paham benor sebab kena belakon bila dah sain kontrak, malu besor rasanya... macam lari telanjang bulat atas jalan keliling kampung, tapi mana buatnyer kalau dah tebai kulit kinzir tak tau ler teman, hancuk wak dema betui

ITULAH... kata-kata yang terpacul dari mulut Yop DEn. Sekupang rasa marah benor si yop den ni bukan apa teh yang berasap ditengoknya sekali UP jer, tak panas ker, mau melecur lidah... salah juga tekaan teman sebab lepas tu dia bangun dan kata 'Yop Kira Semua sekali' aiikk.. boleh belanjer sekali semua, 'Yop teman makan roti telor ni yop' gurau teman yop din senyum jer nampak ikhlas benar hatinya tak macam pelakun yang senyum kambing janggut sejemput tu, KOMER PIKIR LER SENDIRI... TAK LALU TEMAN NAK GELAK LAGI SAMPAI SAKIT PERUT DIBUATNYER.... itulah orang perak .. rakyat perak yang sebenornya... lepas ni terfikir pulak sekupang apa pulak next episod nyer, memang yop den orang lam buat pilem tapi peraknya tetap kuat dihati, TAKBIR!

8 ulasan:

Saya Rakyat Malaysia berkata...

memang macam drama. sebelum bertempik pun dia senyum kambing. selepas pun dia senyum kambing lagi. memang dasar kambing.

TAIPINGMALI berkata...

Tindakan mereka memalukan Parti Pas. Rakyat Perak menentang sikap biadap/kurang ajar Nizar dan Rakan-rakannya. Hari ini TM membuat tinjauan dari pelbagai pihak termasuk ahli Pas dan mereka tidak menyokong tindakan Nizar yang menunjukkan sifat dan sikap seorang yang tidak bertamadun. Cetek ilmu dan pendek akal.

Parpu Kari berkata...

HEBAT YEOP! NIZAR HARAMJADAH KUTU BERAHAK NI MEMANG ELOK DI BALING DENGAN KASUT JE BRO!

MAKIN LAMA MAKIN GILA SI HARAMJADAH PENCIUM BONTOT KOMUNIS NI, ELOK DI SULA JE DIA NI!

MUAHAHAHAHAHAHAHAHA

AbgTuah berkata...

SALAM BRO..

SEMALAMAN KAWAN TAK BOLEH MASUK KOMEN..INTERNET LINE SLOW..

OH YE SI NIJAR NI..

DAH DEKAT DAH..

DAH RAPAT DAH..

DAH HAMPIR DAH..

DAH SAH DAH..

NAK MASUK TAMPOI HEHEHE

AbgTuah berkata...

NIJAR NI..

SIKIT-SIKIT TUHAN TUNJUKAN PADA RAKYAT MALAYSIA BALASAN KEPADA ORANG YG BUGHAH (DURHAKA DAN ENGGAN MENERIMA QADA DAN QADAR..)

JELAS PEMIKIRANNYA DAH TAK MAMPU BERFIKIR DENGAN BAIK..

The Hobbit Frodo berkata...

salam tok sekupan' lama x singgah umah tok sekupang ni. xoxoxoxo. yer tok, mmg beno kata tok >>> Nizar mmg wat malu kompeni!!!


Salam

sekupangdua berkata...

sekupang pun kan apa, Yop den sound teman 'miker masuk dalam internet, tak aku heran (takut)' apa aku ni bukan rakyat PERAK ker! anak perak jati yop! tengok IC ler (kad pengenalan).... jadi pada yop den teman tak berhutang lagi yer,

pada niza yop tu confirm ini suara rakyat perak. mier kata kehendak rakyat perak, setakat ni bukan rakyat yg bersuara, yg halobanya 3N nizar ngangeh

penyair dari gunung berkata...

Nasib baik nizar ni buat benda tu kat parlimen, kalau kat depan aku memang dah kena sebijik aku rasa...memang kurang ajor, biadap dan memalukan rakyat perak. Memang anak (B apak A nwar B in I brahim)

ANDA JUGA MUNGKIN MENCARI INI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cerita kengkawan

YANG SEKUPANGDUA SELALU ROUND