11 April, 2011

TIDAK ADA POSTER ANWAR DISINIK!!! KENAPA YER!!!

Lebih dari sepuluh DUN dalam parlimen yang teman jelajahi, PELIK kenapa belum jumpa POSTER ANWAR seperti sebelum ini atau memang orang Sarawak maupun PKR sendiri MALU nak letak gambar Nuar diantara ratusan ribu poster-poster yang digantung merata-rata. Kenapa Yer? Rasanya memang Calon-calon pembangkang termasuk calon PKR sendiri tak mahu muka Nuar di pamerkan kerana takut membawa padah atau sial yang membolehkan Kalah dengan teruk nanti.
Sibu, Sarikei, Krian, Kalaka, Betong, lubuk Antu sehingga disini ke Sri Aman , disemua parlimen dan Dun yang ditempohi lansung tak nampak muka Nuar digantung bersama Poster-poster calon. teman masih ingat lagi di Perak masa PRU 12 pun muka Nuar berlambak walaupun tak bertanding. Tapi kali nie cukup pelik sebab tak nampak lansung muka songeh yang angkat tangan ala John Travolta di gantung merata jalan dan bangunan. Keibasaan nya gambar-gambar pemimpin agung dipamerkan mengikut kehendak Parti, macam biasa ler... Calon untuk DUN, Seorang lagi untuk bakal CM dan yang paling Power sebagai Bakal Perdana Menteri. tapi kali ni agak berbeza dan mungkin ramai yang tidak menyedari tentang kehilangan gambar Pemimpin Glamor ni tidak kelihatan, Kenapa kah agaknya?
Jawab sahabat teman : Biasak la, 2 sebab yang kamik rasa... pertama sebab gambar semacam itu sik laku (tak laku) sebab gambar sekarang lagi guna VIDEO sudah ada kan... dan sepekara lagi ingat kamik dia masih berfikir tentang tahun berapa dia mahu jadi Perdana Menteri... sebab tarikh 16 september sudah ada... cuma tahun sik tau bila... (tak tau bila) 2011 ka, 2020 ka... atau BELUM JUMPA lagi.    

Tiada ulasan:

ANDA JUGA MUNGKIN MENCARI INI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cerita kengkawan

YANG SEKUPANGDUA SELALU ROUND