22 Mac, 2011

PKR BOLEH MENANG? ORANG SARAWAK KATA... NIBUH AJA!

Propaganda dan FITNAHun PKR di Sarawak tak cukup power nampaknya... mana taknya apa yang di gembar gembur cuma hangat di semenanjung, dah dua hari sekupang menjelajah merata, sekadar harapan menakutkan orang di semenanjung yang urutan dari Tafsiran kertas UNDI di Sarawak kononnya bakal menakut kan BN di semenanjung akan bungkus kononnya... adehhh sebenarnya sekupang dah mulakan perjalanan di Parlimen P205 Saratok, dua hari dua malam masuk ke daerah hulu hingga kehilir, jumpa penduduk, ketua kapung serta tuai rumah, mana tau kot dia orang nak menjerit dan melalak REFORMASI macam kata Si Jubri betapa gagahnya PKR di  Sarawak. rupanya pelakon sijubri yang syok sendiri ni makin kuat angan nya, macam superstar Starlone yang nak bertanding sebagai mayer atau Dato bandar pulak! Terbaru yang paling kelako Protes REFORMASI di water Front tadi yang di HADIRI oleh 30 Juta orang tu... bagai nak runtuh bangunan yang indah di sekitar tebing sungai Sarawak, hehehe rupanya dihadiri sekitar 30 Orang jer... hik hik hik ( KLIK) . Apa lagi the next Episod dalam wayang directornya si jubri nie nanti.... THE MAN FROM BACK DOOR, Camana pun Rabu lepas (16hb march) teman nampak jugak beberapa TASK CACAIAN yang nampak hadir, tak tau ler tang mana nak bantu  DAP oleh PAS. Merata teman tengok dema sampai tapi tah kemana nak peginya pulak, 
Sampai sekarang ni dah pun masuk hampir dekat 15 daerah mengundi, bukan saja round-round dalam kampung, rumah panjang, pasar, bandar atau kawasan pendalaman, sampai depan pintu rumah orang kampung pun dah sampai. Ada sekali tu... tak berapa perasan pulak kenapa di sebuah rumah tu ada ramai orang lalu singgah, sambutan baik dari keluarga ni sampai naik kerumah diajak makan, dilayan dengan senyuman dan akhirnya cukup mengejutkan apabila di ketahui yang ramai orang sebenarnya sempenan tahlil kematian Ibunya tersayang, sapa sangka rupanya mereka ni cukup ramah sehingga kemalam di rumah tersebut kami dijamu makan minum, sbaik nak melangkah balik hujan pun turun amat lebat, disediakan tempat tidur pulak untuk kami bermalam. keesokan nya baru kami pulang kehotel walaupun menjangka dalam balik sebaik sidang hujan. rupanya hujan hingga ke pukul 4 pagi baru nak behenti.   

1 ulasan:

Awanama berkata...

PKR. jangan harap dapat amik sarawak, kamik sik aja

ANDA JUGA MUNGKIN MENCARI INI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cerita kengkawan

YANG SEKUPANGDUA SELALU ROUND