23 Jun, 2012

PAS & KAFIR HALANG PEMBINAAN SEKOLAH UGAMA RAKYAT


TENGOK SENDIRI SENARAI KAFIR YANG BIADAP MENGHANTAR BANTAHAN SUPAYA SEKOLAH AGAMA RAKYAT DI TAMAN PEGOH AMAN DIBERHENTIKAN, Sebelum nie Ahli Parlimen Gopeng yang BIADAP Lim Bun Chai dengan bangga disokong oleh PAS yang bukan pun datang dari cawangan tersebut melalak macam anjing kecoh macam babi makan dinner minya pembangunan Sekolah Agama Rakyat diberhentikan. cuba perhatikan betul-betul senarai nama yang dihantar mereka sebagai protes pembinaan SAR di taman Pegoh Aman pada 29 Mei yang lalu

DI sekeliling padang yang dimaksudkan tersebut dilihat terdiri dari rumah teres yang mengadap padang tersebut, Kalau nak dikira adaler beberapa kerat penduduk cina dan lainnya diduduki oleh kaum Melayu dan India, di belakangnya terdiri dari rumah Dua Tingkat yang boleh dikatakan semua penghuninya berbangsa Cina, Almaklumlah rumah yang agak mewah ini menjadi kebiasaan dimiliki oleh kaum Cina

Kalau dilihat dibelakangnya ada sederet rumai kedai yang semuanya dimiliki oleh peniaga kaum Cina kecuali ada sebuah kedai Runcit mamak. kalau dilihat sebelum ini padang ini sering digunakan penduduk kampung bagi aktiviti-aktiviti lain, jika ada program besar selalunya mereka punya banyak pilihan lain kerana ada dua atau tiga padang yang luas dan besar.

Yang menjadi paling pelik bila teman diberitahu disitu memang tiada PAS dari segi cawangan ataupun ahli, malah sahabat teman yang memang tinggal disitu mengakui memang taida orang asal atau tempatan yang ikut bersama protes dengan yang lain yang dimaklumkan ahli DAP dan PKR yang majoritinya kaum cina. beliau amat tahu sebab amat mengenali penduduk tempatan disana. Amat jelas nampaknya yang hadir untuk menghalang dari pembinaan Sek Agama Rakyat tersebut memang ada unsur Rasis dan maklum kita tahu kehadiran PAS tak ubah seperti Kaldai DAP maupun PKR.

Alasan yang digunakan semata-mata kerana dewan tersebut digunakan sebagai bilik gerakan bila PRU akan datang, Penduduk juga dijadikan alasan tidak setuju seperti yang disenaraikan (gambar atas), bukan kah bengong betui yang kita pun tahu sekolah Agama Rakyat dah tentulah untuk anak-anak yang beragama Islam, sedangkan taman tersebut juga dibina atas keperluan rakyat oleh usaha kerajaan Negeri Barisan Nasional

bukan ker Haram jadah betui dan biadap bila kita dengar LIM (PKR) yang paling kecoh dengan beberapa Kaldai PAS yang cuba menghalang sekolah agama ini dibina, Macam nie pun PAS sanggup jadi kaldai lagi nak cerita soal HUDUD konon. teman juga dimaklumkan sebenarnya PAS amat bimbang dengan sokongan terhadap mereka kerana dilihat kebelakang ini penduduk yang makin kurang menyokong mereka bila setiap ceramah makin hambar sekalipun Kafir yang diajak membaca hadis termasuk Lim sendiri di Ceramah Perdana Mereka.

Difahamkan laporan polis itu telah dibuat di Balai Polis Daerah Ipoh pada jam 10 pagi tadi oleh enam orang penduduk yang mendakwa mewakili penduduk di kawasan itu. Penduduk didakwa membuat laporan polis mendakwa projek itu menceroboh kawasan padang. ini juga dilihat sebagai usaha memaksa atau sambungan dari tindakan Kafir harbik dan Kaldainya terdiri dari PAS memastikan bagunan yang sedang dibina supaya dirobohkan

Sementara itu Menteri Besar, Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir ketika ditemui pemberita selepas satu majlis di Stadium Indera Mulia, Ipoh pagi tadi, sekali lagi memberi peringatan keras kepada PKR dan PAS supaya tidak memainkan isu pembinaan SAR itu secara melampau. Katanya isu berkaitan pendidikan amat sensitif dan ianya tidak harus dipolitikkan semata-mata ingin menjadi ‘hero’.

“Saya tidak faham dengan PAS. Yang kita bina adalah sekolah agama untuk keselesaan pelajar. Kenapa nak bantah?Sekiranya kita tidak peduli dengan pelajar ini yang terpaksa belajar agama di bawah khemah, mereka akan kata kita abaikan kebajikan rakyat,” katanya.

Katanya kerajaan negeri meluluskan peruntukan segera bagi projek tersebut bukan atas kepentingan politik tetapi kerana tidak mahu melihat masalah yang dihadapi pelajar sekolah itu berpanjangan.


Menurut DS Dr Zambry lagi "Saya hendak beritahu Yang Dipertua Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) sekolah itu yang saya difahamkan bukan daripada parti kita juga menyokong projek itu kerana ia satu kepentingan untuk pelajar," ujarnya. PAS dan PKR Gopeng membantah pembinaan SAR Taman Pegoh Aman di atas tapak sebuah padang awam dengan alasan mahu mempertahankan padang itu untuk kegunaan penduduk.

beliau tidak faham kenapa isu tersebut dipolitikkan sedangkan majoriti penduduk kawasan itu yang terdiri daripada orang Melayu menyokong pembinaan SAR itu. Bagaimana pun disebabkan permintaan rakyat apatah lagi untuk anak-anak menuntut dan belajar pengetahuan ugama Islam Kerajaan nampaknya tidak pulak nak pertikaikan sekalipun ada kaian dengan permintaan dari mereka yang datang dari PAS sendiri usaha mewujudkan bagunan sekolah agama rakyat ini dipandang serius dan diutamakan

Kedua-dua parti pembangkang itu turut mendakwa tapak projek itu tidak mendapat kelulusan pejabat tanah ( sila lihat foto dibawah ) dan Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) serta persetujuan penduduk tempatan. PAS dan PKR juga menuduh Barisan Nasional (BN) mahu menggunakan dewan orang ramai, tempat SAR itu beroperasi sebelum ini sebagai bilik gerakan pilihan raya.

Sementara itu Presiden Gagasan Melayu Perak (GMP), Datuk Seri Mohd. Hilmi Ismail juga mengulas, meskipun berbeza ideologi, pendapat dan perjuangan antara satu sama lain, PAS sanggup mengorbankan asas perjuangannya demi menjaga hati rakan sekutunya iaitu Parti Keadilan Rakyat (PKR).

Memang cukup jelas PAS sendiri yang ikut menyokong Pembangkang adalah semata-mata kerana yang kita sudah tahu yakni KALDAI KAFIR PKR maupun DAP, kalau dah soal pembelajaran Ugama Islam untuk anak-anak kita pun mereka tak perjuang jadi JANGAN SEMBANG PASAL UGAMA ATAUPUN HUDUD, tentunya kita tahu setakat melalak dan kecoh macam Kandang BABI yang sedang menikmati makan Malam baik iangan sembang yang PAS kununnya memperjuangkan Islam maupun yang dah ditukar ke Kebajikan! memang jenis Haram Jadah dan inilah tentera Dajal yang bertopengkan Ugama, elok ler komer pakat-pakat suruh buat tokong atau gereja atas padang tu, senang sikit komer nak sembahyang sekali dengan kafir harbik! kahak ptuiii!!!

Tiada ulasan:

ANDA JUGA MUNGKIN MENCARI INI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cerita kengkawan

YANG SEKUPANGDUA SELALU ROUND