04 Mei, 2009

FITNAH TERBARU... KENA DENGOR YOP!

Selepas membaca alkisah siharam jadah oleh ParpuKari http://parpukari.blogspot.com/ teman menerima call dari sahabat kawan teman di ipoh...

macam dia dah rasa pulak apa yang teman baru baca di blog PARPU, terus cerita kat teman memang HARAM JADAH ( banyak pulak setuju dengan dailog baru ni) ikut orang Perak memang takda Hei YOP!. memang boleh dengor merata kedai kopi, nampak bunyinya KERAS tapi sebenarnya itulah telusnya suara hati dema, teman tanya lagi, Sapa? dia nyambung lagi... dema yang betui HARAM JADAH buat FITNAH kononya orang BN punya angkara nak bunuh adun YUNUS, KONON ada kaitan dengan ancaman kepada Pakatan Rakyat pada 7 Mei ni yang peliknya datang dari blog dia sendiri, kehalnya kes sebenar tak dicerita... kata kawan teman lagi... GELAK BESOR DIA SAMBIL NYEBUT...INI KES SI PENARIK KERETA YG BININYA DI TARIK ORANG!... Binggung teman, tapi tajoknya sedap... sambung dia lagi... sebenornya kes ni, Orang Kuat yb yunus sasaranya bukan si YB nyer... PELIK JUGA! Dalam hati teman cukup pandai dema mereka FITNAH pakar betui, cepat benor tersebornya... handei kalau bab merosakan pemikiran rakyat ni. tapi kalau di pikior kenapa pulak... teman rasa dema (PR) dah kecut telor kot!

Engkohnya cerita sebenor si P.A (orang kuat) ni yg main dengan BINI si penarik kereta ni... pehh... patutler kawan tu ngamok, betui jugak... PATUTLER YB YUNUS tak jadi apa-apa... maksudnya ini balas kerana MARUAH LER CERITA NYA, jadi sisuami ni dgn kengkawan repeat ler jawabnya,

Bukan susah nak paham YOP! yb sendiri kalau nak rasa bukan susah yop andaikan bini miker main dengan orang lain ... APA RASA MIKER? ITULAH CARA SENANG NAK TERJEMAHKAN NYA!.

Tapi yop soai hukum ni jangan main yop! orang perak dah cerodik yop! dema jangan di temberang yop, ALKISAH ni sebenornya dah sampai DEMA PULAK MENANYA! MAIN BINI ORANG PUN BOLEH BUAT DUIT YOP... teman tanya eh macamana tu? apa taknya... dapat habuan kalau tak, tak kan boleh pinjam ceritanya, pehh paham ler teman... maksudnya pakai cerita ni tukor tajuk KONONYA CUBAAN MEMBUNUH ORANG LAIN JADINYA... kehainya, apa pun dia tak cedera! tapi teman tak berapa heran dema HALAL semuanya, belum ustad ngah bagi nas lagi...

APAPUN TEMAN HARAP, biorler POLIS selesaikan masaalah ni jgn ambik kesempatan buat FITNAH kerana dah mula takut dengan kebangkitan suara rakyat perak ni yang mahu menyaksikan Sidang Dun Negeri pada 7 mei ini nanti, dan teman pesan pada si HARAM JADAH NI (YANG PARPUKARI MAKSUDKAN) Jangan komer nak Tunjuk Berani bebaring atas jalan khamis ni sebab teman dengor banyak yang nak sesangat 'LANGGOR ORANG KEBAL NI' cuba ler baring tengok terutama stunman import ni! MU JANGEI INGAK MU KUAK, TOK LEH MATI KAT IPO, DEMO SUKMO NOK SUNGGOH TUNGGU MU TIDO ATAH JALE... Ramai orang perak nak test PENDERHARKA NI kebal ke tak kalau kena langgor, yop kalau kuat sangat buat ler di expo-expo, caj jer lima kupang sorang... mau kaya weh!

APAPUN KEPADA RAKYAT KEBAWAH DULI SULTAN PERAK,TAHNIAH! KERANA SEMANGAT CINTAKAN KEAMANAN DAN SANGGUP DATANG PADA 7MEI (KHAMIS NI) DAN MEMASTIKAN KEAMANAN AKAN BERTERUSAN, NYAHKAN PENDERHAKA!

P/S rindu jugak teman dengan yang dema (PAKATAN RAKYAT) kata samseng... (tapi sebenornya PEJUANG walaupun baru 12 orang jer tu...isk... isk... isk...) yang tampil menjawab dema semasa di SUK bila meratap bawah pokok nak bersidang ( kehalnya sebelah restoran... he he he), Yop terima kasih ngaborkan ceritanyer pada teman. MUDIN DIMANA KAU...?

UNTUK RUJUKAN AYAT TEMAN KALAU TAK PAHAM (KAMUS SEKUPANGDUA)

HANDEI - HANDAL
PIKIOR - FIKIR
ENGKOHNYER - PADA HALNYA
SOAI - SOAL
CERODIK - CERDIK
MENANYA - BERTANYA
TUKOR - TUKOR
NGABORKAN - BERITAHU
LANGGOR - LANGGAR

3 ulasan:

ddinbunga berkata...

aS'KUM ish...ish... yeop YB Yunus ambil playboy rupanye kroje dgn dia ke yeop...ish..ish... macam2 hei deme yeop...

orang kate yeop kalau dah anak buah macam tu, bos nye pun same yeop!!! umpama bapak birit anak rintik yeop....

nasihat kepada Suami2 penyokong Pakatan pembangkang yeop!!!! JAGE BINI MASING2 YEOP BA...HA...YE...

Mamak Penang berkata...

Salam,
Kalau nak jadi "romeo" kena pukul biasalah...Anwar ini memileh pemimpin seperti.."Apa peduli pada kukuran,nyiur juga akan habis...ha..ha..kat Penang pun ada juga pemimpin kaki betina..entah bila nak kena balun dengan orang tak tahu..tapi bila kena balun sebagai gentleman mengakulah salah sendiri..ini oleh kerana ahli politik tuduh orang UMNO apa hal pulak?...Geng Bus stand Ipoh lama paling benci dengan kaki mengorat anak dara orang lagi-lagi bini orang...ha..ha..apa hukuman yeop orang mcm ini?...ha..ha..teringat seluar engki ..spec ray ban sekupang dua.. siap dengan jambul..kalau ada gambak yeop lagi best disiarkan gangstar..bus station Ipoh lama..wassalam.

sekupang dua berkata...

pehhh! mamak macam nujum, kan apa memang tepat dan betui.. hua ha ha insyallah memang sekupang dua ada jambul remos, tengah collect gambo ni, insyallah dalam sikit masa nanti saya publish. thanks mamak!

ANDA JUGA MUNGKIN MENCARI INI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cerita kengkawan

YANG SEKUPANGDUA SELALU ROUND