04 Mei, 2013

naya bebudak...

Bawak berhikmah ler si mat Lambei nie, udah abih modal ker yang nak menipulasi isu dengan kaitan budak kecik nie! Ini yang miker buat untuk apa? Untuk simpati dan nak semua manusia ikut lembuaan miker ker?

Ater tang nie pulak miker beriya benor nak tunjuk perhatian, selama hari nie bila dema ke pejabat aduan rakyat miker idak pulak miker nak kesian atau bantu, memanjang jer yang datang Balik tangan kosong, balik-balik jumpa kerani, jumpa pintu, jumpa Meja dan lain-lain... Balik dengan tangan kosong dan rasa hampa sekali...

http://2.bp.blogspot.com/-87w6rf0iAEw/UXzGMOxgO_I/AAAAAAAAMf4/5F6UsidzkM4/s320/P1160158.JPG
DS Nizar bersama Mohd Faiz ,9 tahun  ,pelajar SK Bendang Siam,Jln Trong  yang didakwa bapa dan bapa saudaranya diikat dan dikurung  oleh seorang wanita ahli UMNO ,Mak Lang  Sariah.DS Nizar memberi motivasi kepada "angah" gelaran Mohd Faeez.DS Nizar berasa kesal kejadian ini berlaku."Budak ini baru balik sekolah,dia berada di tempat bendera BN dikoyak,dia pula dituduh"kata DS Nizar.    

http://1.bp.blogspot.com/-phXLehNokCc/UXzG_r-2qHI/AAAAAAAAMgE/HMc-2ZU8tE8/s320/P1160160.JPG
Bapa saudara  Mohd Faeez menerangkan kepada DS Nizar ,pada hari itu dia agak lewat mengambil anak saudaranya itu.Dia mengetahui   Mohd Faez diikat dan dikurung  didalam rumah Mak Lang Sariah."Itupun diberitahu jiran-jiran yang mengambil anak mereka"kata beliau kepada DS Nizar."Anak saudara beliau didakwa koyak dan bakar bendera BN.
Changkat Jering,28 Oktober- Seorang bapa berasa kesal anak beliau diikatdan dikurung dalam sebuah rumah oleh seorang wanita bernama Mak LangSariah."Jika anak saya bersalah,saya sedia meminta maaf"kata bapaMohd Faez."Tapi anak saya tak buat,mana boleh koyak bendera baru"katabapa Mohd Faez. Sementara itu seorang penduduk  menerangkan macamana bolehbakar  bendera waktu siang.

Sementara itu keluarga Mohd Faez bercadang untuk membuat laporan polis dantindakan. 

Takat auta macam dema ni memang ngan muka toya jer dia nie pakatan roket yang banyak hasilkan, meraih simpati dan mahu glamour, apa yang dia bu  melambei kat sesapa jer... elok layankan, depan mata tu dulu ... naper siniza ni kuat benor hancing ka...

Tiada ulasan:

ANDA JUGA MUNGKIN MENCARI INI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cerita kengkawan

YANG SEKUPANGDUA SELALU ROUND