17 Mei, 2013

TAHNIAH! SELANGOR DIBAWAH PENTABIRAN PKR TETAP DAN MAKIN HEBAT!!!Macamana jiwa tak meruntun, bagaimana nak bersabar lagi, dimana rasa kemanusiaan? Semuanya bila terpampang gambar seorang anak yang masih belasan tahun dijumpai mati dibunuh dan dirogol, hanya kerana beberapa jam ibunya lewat pulang. Tragisnya kejadian begini kenapa masih berlaku

Anak ini pulang kerumah malangnya kerana rumah berkunci dia turun ke tingkat bawah mungkin untuk bermain sementara menanti ibunya Pulang, manakala ibunya yang menyedari rumah yang terkunci segera pulang, malangnya semua tidak berakhir dengan baik, nyata yang si Ibu rasakan akhirnya  diketahui bahawa anaknya terbunuh, malah dirogol sevelum dibunuhMakin banyak soal keruntuhan akhlak dan perbuatan keji begini kian kita ketahui, macam manusia yang tidak bertamadun dan tak punya perasaan sebagai seorang insan  yang di gelar manusia, mana pergi rasa keinsanan sesama manusia, semuanya bukan kerana hukum alam, sebalaiknya ia datang dengan pelbagai punca dan sebab.
Dunia sebenarnya bukan penentu arah kehidupan dan warna hidup, manusialah yanh sebenarnya menjadikan dunia ini aman, makmur dan maju. Manusialah juga yang mencorakkan kerakusan dan kejahilan sifat isani yang sepatutnya. Dan kita sebenarnya sedar punca begini sebenarnya bukan lah datang dengan sendiri, sebaliknya atas punca yang kita sendiri lakukan, jika kita semua punyai rasa kemanusian, anak belasan tahun Ini tidak menemui ajal sebegini rupa


Bukan yang memimpin tidak sedar atas segala kejadian dan punca, kalau kita lihat hari ini rakyat dicorakkan dengan pelbagai keganasan, Malaysia yang aman kini diajar supaya menjadi samseng diatas jalan, menentang kedamaian yang sedia ada hanya kerana kerakusan pemimpin yang mengejar cita-cita haloba kuasa, sekalipun gagal mendapat kuasa ia todak berakhir disini, maka ramailah dihasut menjadi samseng dan bangkit menentang dan diterjemahkan dalam perhimpunan haram, demonstrasi hanya kerana cita-cita mahu berkuasa kepada pemimpin yang ditolak oleh rakyat.

Soal keruntuhan akhlak bukan saja diperingkat dewasa malah anak-anak yang disekolah sudah mula mempraktikan kepuasan sebagai samseng dengan memukul rakan disekolah, salahkah mereka buay begini sedangkan yang lebih dewasa lagi hebat menjadi ikutan mereka. 

Demi mahukan kuasa mereka tidak peduli dengan kesudahan kehidupan manusia yang menjadi rakyat kepada negara yang dikongsi di Malaysia, buruk laku mereka diadaptasikan sebagai Fitnah oleh lawan. Bukankah sepatutnya kita menyedari sehingga kini bukan lagi luar biasa bila anak sekolah pun sudah pandai menyimpan video dan gambar lucah di talipon bimbit mereka, memang kerana pemimpin lah yang tidak bermoral menjadikan perubahan minda kepada rakyat, yang jelas anak-anak yang terdedah dengan segala keburukan oleh mereka.

Untuk apa sekalipun alasannya, kita jelas tertipu, mana mungkin sekadar 10, 20, 30 ataupun berapa puluh ribu sekali pun Boleh kah mereka dinisbahkan dengan rakyat yang berjumlah 28 juta ataupun pengundi yang jumlahnya mencecah lebih 8 juta. Adakah dengan perwatakan begini mengajar manusia ataupun menjadi tauladan? 

Pemimpin Mudah terlepas hanya kerana memisahkan oemikiran supaya semua yang berlaku adalah perancangan jahat yang kononnya menjadi musuh politik, bukan kah mereka lah sebenarnya memperlihatkan bagaimana kerosakan Moral, rasuah, samseng, berzina, homoseksual, kejam, bersekutu dengan yahudi dan banyak lagi yang tentunya semua ini sekadar ciptaan musuhnya.

Tak serik kah lagi dengan apa yang kita dah lalui diSabah, angkara kerana kuasa nyawa terus melayang tanpa mengira erti kematian Pejuang negara, rakyat diperlihatkan betapa kejamnya mereka yang rakus mahukan kuasa menjadikan sabah sebagai darurat yang juga membolehkan kerajaan hilang sokongan atau deposit utama serta hilang sokongan. Bukan kita tidak tahu dalam peristiwa ngeri ini dipaparkan kepada rakyat sedangkan tukang karut sedang bergembira di merata-rata ceramahnya dengan lagu...

Tanya pada Najib, apa pasal goyang...
Nanti jawab Najib, Sabah dah hilang...

INSYALLAH MALAM NIE : KISAR BENAR, KENAPA KITA KENA TOLAK KERAJAAN HASIL DIGULINGKAN? SOMALIA OH SOMALIA... TUNGGU  8.30 Malam nie...

Tiada ulasan:

ANDA JUGA MUNGKIN MENCARI INI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cerita kengkawan

YANG SEKUPANGDUA SELALU ROUND