09 Mei, 2013

PENGUNDI HANTU? ALJUB LAGI BERHANTU... TAK KECOH PUN...

Kebanyakan kawasan atau negeri mana-mana pun tak ada yang nak kecoh pelbagai dengan keputusan PRU 13 yang lepas, Selangor atau Pulau Pinang pun tak kecoh pasal mengundi sekali lagi... Isu Bangla pengundi Hantu nie, macam di plan Awal bila kekalahan puak Aljub nie tumbang, logiknya tak akan dema rasa dapat menawan putrajaya maka semacam diatur helah untuk ini, gila apa yang nak buat balik PRU lagi sekali

Bagaimana pun protes atau perhimpunan haram nampaknya bukan pasal pengundi Hantu pun, sebaliknya soal tumbang dan lenyap nak ke Putrajaya kena ada bila aljub menjadi jenin lagi nak ke Putrajaya.

Kalau dilihat dari negeri yang dapat ke pembangkang cukup jelas kita boleh simpulan semacam tak berminat nak join, contohnya di Selangor yang dema tak peduli pun soal pengundi hantu maupun pengundian semula. Malah sekarang nie pun tengah melibi sana sini dan cari pengaruh untuk menentukan siapa layak sebagai Menteri Besar. Komer ingat DAP dan lim guan eng boleh pasrah serahkan pada rakan kompenan lain untuk jawatan nombor satu di Penang?

Di Negeri yang dimenangi masing-masing sibuk berperang untuk mendapat tempat, dimasa yang sama pulak macam tak berapa nak bercerita soal perhimpunan haram dan tuntutan PRU semula yang dijerit oleh Boss Besar dema sendiri, boleh kita katakan kali ini perancangan serta siapa yang mahu adakan sangat perhimpunan membantah hanyalah Kerana Boss Besar sentap kerana hilang sudah mimpi dan terbukti jenin padanya, sedangkan anak buah tengah merebut tempat

Kalau pun ada perhimpunan haram seperti yang dirancangkan dah tentu lah hanya satu fokus... Iaitu Nuar Berahim yang tak kesampaian sebagai Perdana Menteri sekalipun sudah terLIWAT... Opss... Silap Terlewat...Tiada ulasan:

ANDA JUGA MUNGKIN MENCARI INI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cerita kengkawan

YANG SEKUPANGDUA SELALU ROUND