11 Disember, 2012

NUAR LABA DAN UNTUNG BESAR BEB!!! BERBALOI HANYA DENGAN MATA LEBAM?

Berbaloi sungguh!!!
Kalau kita imbas balik kronologi kisahnya aljub maka sebenarnya mata lebam jugak boleh dibuat berniaga dan mencari kelebihan kuasa, malah kalau nak dibandingkan dengan mata lebam dengan apa yg dia ada sekarang memang berbaloi sungguh, terlalu banyak untung dan tak setimpal dengan lebam mata dengan apa yang dia ada sekarang...

Dengan hanya lebam mata aljub dapat terlalu banyak untung tanpa kita sedari.... antaranya

1. Sekali sebagai banduan dapat keluar penjara ( kematian arwah ibunya) tidak seperti banduan yg lain
2. Boleh dapat laluan dari tempat bininya tanpa cara demokrasi ataupun mengikut saliran sepatutnya
3. Boleh senang-senang jadi penasihat parti tanpa pemilihan ataupun dengan cara demokrasi ataupun cara undi bagi lantikan
4. Anak beranak pun pakat dapat tempat dan kuasa dek sebab pasal simpati dengan mata lebam
5. Jadi pemimpin pembangkang sekalipun dapat tempat pun dari bini tanpa atau tidak secara demokrasi, bulat-bulat serah bagi laki dan mudah benor jadi kepala kepada pakatan roket yang lansung tak payah ada pemilihan cukup sekadar kuasa besar hanya perlu buat keputusan dari anak beranak jer!
6. Dapat ronda dengan Bas Mewah siap dengan pakage body guard dekat 20 orang, PM kita pun tak macam tu
7. Dapat melaram dan tunjuk pada rakyat dengan sombong dia ada kawan yang kasi round naik jet mewah, pelik jugak aku yang beratus kali besar gaji dia sebagai punaisihat (RM 1) tak da yang nak kasi free naik jet mewah macam dia, usah katakan jet tapi pinjam motor pun belum tentu...
8. Tak payah nak jaga kebajikan serta nasib rakyat sepanjang tahun dari PRU 12 hingga PRU 13, paling penting bukan rakyat sebaliknya ceramah caci, maki dan fitnah dimerata-rata tempat, yang pentingnya dia bagi sepanjang masa bagi ceramah dan kesukaan fitnah dan caci maki...



sedara belah mana yang sedekahkan JET mewah nie?
9.   Dapat jadi Ketua Pembangkang secara automatik lagi...
10. Dapat Jadi Parlimen dengan mudah tak payah nak sibuk cari tempat sekalipun lepas PRU 12
11. Dapat jadi tukar atau jadi macam-macam watak, ularmak, ketua samseng demo atas jalan, tukar-tukar mood @ bangsa bergantung kaum tempat tersebut, sekejap mengaku Cina, sekejap India dan macam-macam lagi ler, bak kata perpatah masuk kadang kambing mengembek, masuk kandang kinzir hehe tak reti-reti back fire!
12. Boleh jalan merata luar negara dan sokong negara luar yang dilawati, masih ingat lagi tak I do Support what did Israel do protect their country (hehehe lebih kurang begitu ler bunyi nyer..hehehe)
13. Tak payah nak pecah kepala pikir pasal untung nasib rakyat, betui ler tu... kan dia dah kabor awal-awal parti nie kan untuk kononnya dizalimi ataupun lebih tepat lagi parti nie perjuangkan nasib mata lebam, mana ada kata nak tolong komer...
14. Dapat kuasa PUKAU bila apa saja yang disebut dema automatik akan angguk, tak kira ler dikencingnya ataupun dikelentong bulat-bulat, macam 16 september yang tak bertahun, dah nak mampos sangat bila kena suntik HIV kononnya...
15. Dapat keistimewaan sekalipun sebagai banduan dari tempat tahanan dan termasuk nak buat rawatan di German lagi...
16. Dapat penyedap pelbagai perasa tak kira ler male or female, wife or member wife, student or mr coffee boy
17. Dapat garenti selamat sekalipun negara hancur dengan peperangan akibat kemasukan kuasa asing di Malaysia
19. Dapat HALAL dalam banyak pekara yang rosakan akidah seperti membalun coffee boy, made in china, sama-sama rasa bini dan lakinya sekali
20. Dapat banyak penyokong tegar tahap bingai sebagai pencacai angguk yang taksub, percaya apa saja yang dicakap... kalau suruh tadah urine pun dema sanggup wooo...

kalau nak di kira satu persatu nie mau sampai mingu depan pun tak habis, yang maklumnya dah kalau begini punya banyak untung hanya dengan bertahan sakit seminggu dua lebam yang ada, ramai benor yang nak sangat kalau dibagi peluang, siapa sangka dengan lebam mata jer boleh jadikan popular, mewah, berkuasa dan popular... ater dema kata memang cerodik buah ler kalau dah macam nie...

1 ulasan:

Awanama berkata...

tu baru sbiji...bagi kat aku..aku tambah lg 4 biji biar sampai terjojol

ANDA JUGA MUNGKIN MENCARI INI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cerita kengkawan

YANG SEKUPANGDUA SELALU ROUND