26 April, 2013

3 PEMIMPIN PEMBANGKANG DALANG PEMBUNUHAN WIRA NEGARA DI LAHAT DATU
Akhirnya...Hampir Terjawab tentang siapa sebenarnya dalang disebalik pergorbanan Wira kita yang membawa kematian di Lahat Datu! Rakyat mengikuti dengan teliti sebagai seorang manusia yang punya rasa dan harapan. Siapa pun tidak sesekali berani mahu menyokong Dalang-dalang ini.

Kebetulan ataupun sepakat bila kita didedahkan terutama di Negara Jiran kita di Philipina tentang perancangan sulit Pemberontak Sulu, mana mungkin secara tak sengaja peristiwa yang mengorbankan wira-wira kita ini berlaku? Kenapa ianya berlaku seolah terdesak mahukan Sabah di Daruratkan. sabah yang menjadi kubu kuat BN perlu di Huru Hara kan kalau ada niat nak merampas Malaysia! Disinilah kelebihan atau bonus untuk BN.

Kalau memang mengharapkan kemenangan disini boleh menjadikan kemenangan di semenanjung. Itulah sebab utama kenapa penting undi di Sabah, mereka amat tahu bukan mudah kalau mahu menang! Penghalang utama bagi pembangkang tentunya dari kekuatan Ukuwah antara sesama mereka disini, yang tentunya mahukan anak jati dan bukan yang datanh dari luarSekali pun pelbagai alasan yang diadakan untuk menjawab perihal pembabitan kes ini hanya lah kebetulan dan tiada kaitan tentang haloba Pembangkang mencari jalan pintas supaya Si Pe Lee Wart ini yang cukup tegar Jeninnya sebagai Perdana Menteri! Kalau begini alasannya maka makin kukuh lah kepercayaan kita memang ada Agenda dan dalang sebaliknya untuk daruratkan Sabah supaya suara Sabahan boleh dinafikan serta menjadi punca kejatuhan kerajaan MalaysiaTanda atau clue sebelum peristiwa pembunuhan Wira kita di Lahat Datu ini nyata sebahagian kita sudah pun menyedarinya, bila pendedahan risikan Philipina yang membongkar pertemuan sulit  pembangkang dengan kumpulan Sulu ini sebagai satu usaha menjadikan Darurat di Sabah supaya Deposit BN ini tidak bersama dalam pengiraan dan kesudahan kemenangan boleh menjadikan punca menangnya BN di PRU 13. 

Sebenarnya kebodohan kepala pembangkang juga menjadi punca pecahnya ruyung perancangan jahat yang ada tujuan tersembunyi, bila merata-rata seolah tahu negara akan berdepan dengan kemusnahan dan penglibatan nyawa pejuang kita dalam episod pembunuhan yang terancang, Nyanyian yang mulanya sebagai sindiran sebenarnya menjadi Punca terbongkarnya hasrat keji nya...

' Tanya pada Najib...
Apa pasal goyang?...
Nanti kata Najib...
Sabah dah hilang!' Selain itu juga yang buat terkedu dan rakyat sudah bijak memikir apabila dalang pembunuh yang terlupa walau apa juga alasannya sehingga dia tidak terfikir atau lupa kenapa dirancang di Sabah?  Disini lah tembelangnya terpecah! Kenapa si Sabah kenapa tidak di Sarawak? Jawapannya mudah diSabah lah yang akan menjadi punca dan aras tanda kemenangan Pembangkang disemenanjung. 

Malangnya rancangan seperti ini tidak menyebelahi Sarawak... Semuanya gara-gara Sarawak sudah pun adakan Pilihanraya Negeri Sarawak 2011 lalu
  
Apa pun kita tunggu dengan pendedahn  tentang kaitan 3 pembangkang yang terlibat dalam peristiwa di Lahad Datu dan Semporna bila Menteri Pertahanan kita yang memaklumkan ada 3 pembangkang yang terlibat kes Lahat Datu nie sebagai Dalang dan pengkhianat kepada negara kita... Kita tunggu dan nak tengik siapa sebenarnya yang jadi musuh dalam selimut untuk agama dan bangsa! 


Tiada ulasan:

ANDA JUGA MUNGKIN MENCARI INI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cerita kengkawan

YANG SEKUPANGDUA SELALU ROUND