02 April, 2013

KETUA PENERANGAN PKR DIPECAT KERANA TAK IKUT SUNAH ???


Dipecat terus kerana tak ikut sunah Aljubri? Panas bila didedahkan bagaimana seorang pemimpin PKR yang panas dengan Video beliau tersebar luas sedang melancap atau Onani, atas dasar disiplin ataupun melakukan kerja yang meloyakan dia dipecat? Pelik tu, mari kita huraikan pandangan sepatutnya  guilty or not?  

Adoiiii... Macamana nie?, beberapa pekara atau unden-unden (stail cakap AR tompel) dalam film P Ramlee ' KELUARGA 69' pelik jugak dimana kesalahannya ? Cer kita sorotkan dan fikirkan  kembali  samada patut GUILTY ataupun Tak?

- Bukan kah video tak boleh dijadikan bahan bukti kerana dalam kes membalun china dolls pun video aksi ABANG KUAT Champion membalun tak boleh dijadikan bukti, PAS sokong peliwat? Pas sokong dengan fatwa?
Alasan : VIDEO besi tak boleh jadi bukti, jadi terlepas pada aljub tapi tak kepada Saharuddin

- Bukan real aljubri, tapi muka pelakon UMNO yang seiras... Pelanduk dua serupa, jadi tak kira membalun dolls, balun backdoor coffee boy dan lain-lain itu bukan mangsa yang dituduh, jadi mungkin orang lain bukan dia yang buat onani, itu orang lain yg diupah UMNO ker? Itu alasan yang Aljub guna tapi sharuddin kena pakai alasan lain, alasan tu untuk aljub jer  tapi tak kepada Saharuddin

- Tak ikut syarat mentor sebab tak tertinggalkan jam omega, jadi salah tu... Tak ikut contoh kira tak boleh halalkan untuk alasan nie, alasan hilang jam tu utk aljub jer! Kalau Saharuddin nak jugak guna kenaler guna jam petaling street, mana boleh sama standard aljub!  Bukti jam nie utk aljub jer tapi tak kepada Saharuddin

- Pasal membalun Coffee boy dah tentulah KHAS untuk aljub jer, Saharuddinkasta rendah mana boleh sama standard aljub yang boleh simpan coffee boy  banyak dan boleh bawak keluar negara, untuk dia jer tapi kepada  Saharuddin tak!

Pendek kata semuanya sama dengan apa saja yang jadi pada aljub, tak boleh sama dari segi Halal dan Haram jer. Saharuddin tentunya paling menyesal, patutnya dia tak patut onani, tak boleh melancap  sebaliknya ikut jer terus sunnah aljub baru selamat dari dipecat!
Ketua Penerangan PKR Merbok Saharuddin Hamid yang juga Ahli Majlis Perbandaran Sungai Petani kesal dengan pucuk pimpinan parti PKR yang mengambil tindakan memecat beliau dari parti tanpa diberikan peluang untuk membela diri."Apa salah saya sehingga dipecat dari parti tanpa memberikan saya peluang untuk mempertahankan diri? Adakah salah saya melancap didalam pejabat saya sehingga menyebabkan pihak parti PKR memecat saya?"
Beliau yang ditemubual melalui panggilan talifon agak kecewa dengan pemecatan yang dilakukan tanpa asas ekoran penyebaran gambar gambar beliau yang sedang melakukan onani didalam pejabat PKR negeri Kedah.
"Saya hanya melancap dan bukan saya melakukan kesalahan merogol ataupun meliwat. Ada pucuk pimpinan parti lebih teruk dari saya dengan melakukan seks luar tabii beserta bukti video adengan seks tetapi tidak dikenakan apa apa tindakan dari pihak parti PKR."
Apabila dirujuk oleh wartawan siapa yang dimaksudkan oleh beliau tentang pucuk pimpinan itu beliau menjawap
"Dato Sri Anwar Ibrahim, YB Azmin Ali dan Yb Elizebeth Wong semuanya terbukti jelas melakukan kesalahan dengan bukti video dan gambar namun tidak dikenakan apa apa tindakan oleh pihak parti PKR. Apakah melancap merupakan satu kesalahan jenayah?" Ujar beliau.
Saharuddin Hamid yang kini masih lagi memegang jawatan Ahli Majlis Perbandaran Sungai Petani memaklumkan sudah memohon bantuan daripada Ahli Parlimen Sg Petani yang juga Pemimpin PKR Yb Johari Abdul untuk membantu beliau dalam mempertahankan hak beliau dalam membela diri dari pemecatan parti PKR.
"Adakah kerana saya hanya berjawatan Ketua Penerangan PKR Cabang maka saya dijatuhi hukuman bersalah sedangkan pucuk pimpinan parti sendiri lebih teruk dari saya yang hanya melancap bersendirian. Yang duduk diatas kebal dari sebarang tindakan, tapi kita yang dibawah ini yang akan menjadi korban".
Saharuddin Hamid menjadi tumpuan minggu lalu apabila beberapa blog menayangkan gambar beliau sedang melakukan onani dihadapan komputer didalam pejabat beliau. Gambar tersebut tersebar dan turut dimuat naik dalam blog http://www.1cilipadi.blogspot.com/  yang kemudiannya disebarkan oleh blog blog lain.
Pihak kami cuba mendapat maklum balas dari Presiden PKR Datin Sri Wan Azizah bagi mendapat jawapan berhubung kenyataan Saharuddin Hamid tetapi gagal.

Tiada ulasan:

ANDA JUGA MUNGKIN MENCARI INI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cerita kengkawan

YANG SEKUPANGDUA SELALU ROUND