02 Julai, 2013

MAKANAN KOTOR DIJUAL PADA HARGA MAHAL DI JEPUN (12 GAMBAR)




JEPUN - Sebuah restoran Perancis di Tokyo yang dikenali sebagai Ne Quittez Pas terkenal dengan penggunaan makanan laut berkualiti tinggi yang menawarkan hidangan mewah dengan ramuan utamanya iaitu kotoran. Kotoran yang dimaksudkan ialah tanah hitam khusus dari Kanuma, Tochigi Prefecture dan dilaporkan telah diuji dan selamat untuk dimakan.

Harga makanan di restoran ini: 10,000 yen or $110

Chef restoran Ne Quittez Pas iaitu Chef Toshio Tanabe pernah memenangi pertandingan memasak berprofil tinggi melalui penggunaan sos kotoran beliau, dan dari situ lahirlah menu-menu penuh yang menggunakan kotoran ini.

French restaurant in Tokyo Gotanda japan
French restaurant in Tokyo Gotanda japan eat
restaurant menu
French restaurant in Tokyo Gotanda japan menu dirt
japan drink
a potato starch and dirt soup

salad
salad with dirt dressing

minerals food
vitamins
 dessert, dirt ice cream and a dirt gratin

ice cream
cake
japan coffee
snack
source: news.asiantown.net

Tiada ulasan:

ANDA JUGA MUNGKIN MENCARI INI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cerita kengkawan

YANG SEKUPANGDUA SELALU ROUND